Contaminació_Cartell_nit-01.jpg
 

“ NO ES POT SER INDIFERENT DAVANT
LA CONTAMINACIÓ INTERIOR DE L’HOME! ”

Jean Cocteau

 
etiquetes Workshops.png
 
 

CONCEPTE

Volem portar els joves més enllà de la visió convencional que tenim de contaminació per tractar-la - de vegades subtilment - quan ens arriba des de la cultura i la societat. Sovint donada per moviments culturals, polítics i de consum que generen desequilibri dins nostre i en la manera com ens relacionem amb l’entorn. Agents externs que ens contaminen i ens minen afectant a les nostres decisions i fins i tot privant-nos de llibertat encara que no ens adonem a l’instant.

Els joves en aquest sentit són un sòl encara verge que rep l’impacte de la independència i la responsabilitat amb que han de començar a construir la seva idenitat. Volem fer-los veure la contaminació a la qual estan exposats a través de les xarxes socials, la manca de valors de segons quines modes,  la discrimació de gènere d’algunes músiques, la doble moral de molts moviments intel.lectuals i polítics, la buidor de molts productes de consum, etc. 
Justament per a que trobin la llibertat per fer-se a si mateixos amb tots els errors que calgui però sense contaminar-se. 

Els motivem a contagiar-se amb l’exterior perquè no els volem protegir de res, sino fer-los més desperts a l’hora de deixar-se influenciar per l’entorn. 

CONTAMINACIÓ ÉS UN WORKSHOP D’ESTIU QUE ELS ANIMA A BARREJAR-SE AMB L’ENTORN I ELS ALTRES, QUE CERCA EL CONTAGI DE TOT ALLÒ QUE ELS PUGUI FER CRÈIXER I COMBATRE TOT ALLÒ QUE ELS CONSUMEIX. 

Amb aquest projecte volem que els joves prenguin consciència de què és la contminació, què implica i de quantes maneres es pot contaminar.

Materialitzarem les reflexions a través de diversos llenguatges; el cos, la veu, l’espai, el so i, per últim, l’art, on culmina la màxima expressió del que volem treballar amb els joves al voltant de la contaminació. 

Per aquest motiu, el resultat d’aquest projecte és un espectacle on se’ls fa partícips de la transmissió d’idees i l’expressivitat de les mateixes vers aquest fet polític i social. La base de l’experiència que els plantegem beu d’aquesta premisa:

LA CONTAMINACIÓ NO TÉ LÍMITS PERÒ LA IMAGINACIÓ PER COMBATRE-LA TAMPOC!

 

OBJECTIUS

Crearem un laboratori d’estiu d’una setmana amb 30 joves de 12 a 16 anys on reunirem tres àmbits molt influents en els adolescents:

Arquitectura
Entesa des de l’urbanisme i l’espai que ocupem.
Moda
Element definitori per excel·lència de la identitat de l’adolescent, les primeres imatges i màscares que utilitzen per mostrar-se al món.
Música
Art on troben les primeres paraules, moviment i tribus.

També hi haurà Moviment i Interpretació que són els tallers més recurrents per poder treballar l’expressivitat i la interpretació dels joves. Treballaran sobre la presència escènica i la manera com explicar amb veu pròpia el que els mou per dins i els inquieta sobre la contaminació. 

Pel que fa a l’Arquitectura, la Moda i la Música són tallers que es traduiran en un treball sobre l’espai, el so i el vestuari de l’espectacle final. Es tracta dels llenguatges que formaran part de la posada en escena i la creació dels quals en seran partícips de la mà d’un professional. 

La dramatúrgia de l’espectacle es treballarà a partir d’històries en primera persona i diàlegs improvisats fruit de pautes pactades durant els tallers. Es tracta d’una escenificació performativa.

L’estructura de l’espectacle es crearà en base a 3 les següents preguntes:

Què en sabem de la contaminació? Què opinem, com ho vivim i/o ho sentim? Com ho veiem possible resoldre/transformar?

Volem co-crear un espectacle entre artistes i joves que busqui fer una reflexió social i estètica sobre la contaminació i on es posi el mateix valor a la gravetat de la contaminació ambinetal i social per una banda, i la força de voluntat amb que hem de combatre-la per l’altra.

 

Informació general

DATES i HORARI

del 16 al 20 de juliol 
de 9.00h a 15.00h
[+ dinar]

 

CAPACITAT

30 adolescents
de 12 a 16 anys

ON

Per definir!

PREUS                           

SETMANA       250€

INSCRIPCIÓ

Fins l'1 de juny de 2018
Necessitaràs omplir la inscripció - al final d'aquesta pàgina -, fer l'ingrés i enviar el comprovant a hola@dadabarcelona.com 
(Assumpte: nom de l'ADOLESCENT)

COMPTE BANCARI
Ester Rovira                 ES27 0081 0565 1000 0145 3656 / BSAB ESBB

 
 

CONDICIONS

1. El preu inclou els tallers, els professorat, l'assegurança i el servei de menjador del migdia. No s'inclou l'esmorzar ni el berenar.
2. En el cas de que el nen es posi malalt o no pugui asistir als Tallers no es retornarà l'import de la reserva.
3. Els alumnes amb germans gaudiràn d’un descompte del 10% en el taller en el segon germà si fan el casal complet.

 
 

"NO HI HA PITJOR CONTAMICACIÓ QUE LA POBRESA"

Indira Gandhi