El Cric

A vegades quan vols fer les coses bé sembla, no saps perquè, que les hagi de fer molt millor i t'esforces i t'esforces i, al final, trobes la respota!!!

Quan vaig decidir fer uns tallers d'estiu de circ em va agradar molt la idea de transmetre el valor del joc en el circ però també la seva vessant més social i més generosa. Pensava que els nens del Dadà havien de tenir una dosis de realitat i, perquè no, de responsabilitat per poder tirar endavant una altre tipus de proposta. Volia que el taller de creació, de la segona setmana, anés més lluny i ells s'impliquessin per poder donar una altre aire al projecte. Volia que neixés un intercanvi amb un altre món, amb una altra cultura i amb unes altres realitats. Vaig parlar amb molta gent del món del circ i, un dia, vaig decidir de trucar al Tortell Poltrona... perquè no?!

Em va costar uns dies tenir la resposta però l'altre dia, sota la carpa i sobre els meus somnis, vaig tenir la recompensa:

MOLTES GRÀCIES TORTELL!

 

Diumenge vam anar al CRIC a veure l'espectacle BEMOLL SOSTINGUT i va ser una meravella! Llums vermells, escenografies ambulants, vestuaris impossibles i maquillatges dolços; tot semblava pertànyer a un bosc encantat, a un conte antic, a un món imaginari. El Tortell ens va parlar una estona i ens va explicar el projecte de Pallassos sense fronteres. I va donar-nos quatre pautes importants per seguir:

1. Per solucionar o arreglar un problema hem de donar una mica de raó a l’altre i acceptar una mica de la nostra culpa.
2. Hi han set sentits: la vista, l’oïda, el gust, l’olfacte, el tacte i EL SENTIT COMÚ I EL DE L’HUMOR!!!!
3. Els pallassos dónen il.lusió a la gent perquè creuen que la millor manera de viure és amb il.lusió i amb l’esperança de que les coses es poden millorar
4. Per poder canviar les coses s’ha de fer des dels INSTANTS... 
5. NO HEM DE DEIXAR MAI DE JUGAR!!!!!!!

 

Senyor i senyores:
BENVINGUTS AL MERAVELLÓS MÓN DEL CIRC!

I vam adonar-nos-en que treballar i fer circ és un ofici tan complicat com qualsevola altre, que s'ha de treballar molt i de valent i que s'hi ha de posar passió i estimar-lo. Ells havien estat tota la setmana escoltant i intentant practicar els malabars o fer de pallasso... i qué difícil!

El circ, la carpa i el seu món interior els va captivar: mireu les seves cares!

Diumenge al CRIC!

Bon dia,
Ester

Ester RoviraComment