IMG_7568.JPG
 
 

El concepte general del projecte d’extrascolars és dotar als nens d’un espai - interval entre escola i casa per tal de fer activitats paral.leles que motivin la seva creativitat i la seva descoberta i aprenguin jugant. La descoberta des d’un mateix, des del seu interès propi i amb el seu propi ordre.

La ides és plantejar les activitats extraescolars a través del sentits i oferir estructures d’aprenentage integrades: no hi ha una sola direcció perquè el nen s’enriqueix quan se li proposa d’una manera més oberta. Les extraescolars es subdivideixen en propostes de tipus A i B. Les primeres són, bàsicament, lingüístiques (afecten a l’oïda!) però s’estructuren a partir de tots els altres sentits i a partir dels mètodes proposats. Les segones són la conjunció de dues o més matèries interaccionades i que volen provocar, en tot moment, que el nen desperti la seva creativitat i l’apliqui al seu món. 

 

 

 

 

A
ingüístiques

La idea amb aquesta extraescolar és que els nens aprenguin l’idioma d’una altra manera. Crear-los-hi situacions molt properes que els hi donin pautes de quotidienitat per poder aprendre vocabulari, expressions i maneres de dir. Es tracta de que aprenguin una llengua vivint-la: passejades, pel.lícules/teatre, llibres, jocs i fotografia.

Talking English/ Sprechen Deutsch/ Parlons Français

B
tres bandes

 

Totes les activitats d'aquesta proposta poden ser ampliades amb el sentit de l’oïda i desarrollar-les amb una llengua extrangera i són la conjunció de dues o més matèries interaccionades i que volen provocar, en tot moment, que el nen desperti la seva creativitat i l’apliqui al seu món.

 

 

Música i moviment creatiu
otografia + plàstica + natura
eatre + vestuari + anglès
ricolatge + joguines + anglès
ort + cuina + reciclatge

 

Propostes

A

Talking English

SPRECHEN DEUTSCH/PARLONS FRANÇAIS

La idea amb aquesta extraescolar és que els nens aprenguin l’idioma d’una altra manera. Crear-los-hi situacions molt properes que els hi donin pautes de quotidienitat per poder aprendre vocabulari, expressions i maneres de dir. Es tracta de que aprenguin una llengua vivint-la: passejades, pel.lícules/teatre, llibres, jocs i fotografia.

A1_Talking English.jpg

Música + moviment creatiu

Buscar, a través de la música i el moviment corporal, una altra manera de conèixer l’espai o l’entorn i a un mateix. Trobar el ritme, el compàs, el tempo per donar sentit a la nostra manera d’escoltar, de ballar i de mirar. 

B1_retocada.JPG

Fotografia + plàstica + natura

Pintar, esculpir, enganxar, tacar, retallar i fer-ho tot dins d’un món petit i precís per poder mirar cap a l’art des de la natura d’una manera neta i simbòlica i, des d’aquí, aprendre les tècniques de la fotografia i poder mirar a través de l’ull de la càmera i deixar-nos sorprendre dels resultats. 

B2_retocada.JPG

Teatre + vestuari + anglès

Ser part d’un altre món, d’un conte o d’una història llunyana i poder fer-nos el vestuari, aprendre a cosir els nostres somnis i ser, tal vegada, grans dissenyadors. I fer-ho tot parlant anglès, com si durant la extraescolar marxessim a un altres pais, amb una altra cultura!

IMG_7553.JPG

Bricolatge + joguines + angles

Dibuixar, pintar, retallar, foradar, encolar, inventar i construïr les nostres pròpies joguines. Aprendre els sistemes bàsics del bricolatge “infantil” per poder donar forma a les nostres idees: fer-les realitat i poder-ho compartir, regalar, donar! I tot pensat, parlat i fet en anglès. 

B4_2_retocada.JPG

Hort + cuina + reciclatge

Plantar l’inici, cuinar el final i ser ecològic: poder reciclar-ho tot! Buscar la manera d’acostar-nos al conreu, a aprendre els temps dels aliments depenent de les estacions i poder plantar, veure-ho créixer i recollir els fruits. I poder-ho cuinar, amb les seves festes i tradicions.

B5_retocada.JPG