NOSALTRES

DadàBarcelona és una petita empresa que neix com a resposta a un buit social en el lleure infantil entès com a eina de creixement i no d'entreniment. Neix des de l'experiència pròpia, d'una mare que vol altres mirades per als seus fills, i vol ser una proposta arriscada per a gent petita però de grans aspiracions. És la voluntat ferma de deixar als nens un món millor i de donar-los-hi eines, informació i espai perquè puguin afrontar els nous reptes i ser, en definitiva, més lliures!

 

ESTER ROVIRA CARBONELL
FUNDADORA DEL DADÀ

M'AGRADA MOLT DIR I EXPLICAR QUE
EL MÓN ES POT MIRAR D'UNA ALTRA MANERA - LA PRÒPIA - I QUE TOTHOM HAURIA DE TROBAR LA SEVA!


Penso que l'art és la única manera de donar un nou sentit a aquest món que, a vegades, sembla que no reconegui les petites coses i penso en l'educació com el gran vehicle per poder acostar-nos-hi! Un interval inesgotable de cultura que dóna ales als infants i que els ajuda a desfer les etiquetes i els tòpics desde tos els angles possibles i els ajuda a crear un món propi on la seva manera de fer sigui un punt de partida: la gran referència!

Crec que tots els nens i nenes tenen un gran potencial creatiu i que la societat no els deixa ser infants, no els deixa disfrutar de la seva gran condició... a mi m'agradaria deixar una granet de sorra en les seves vides i obrir portes i finestres per tal de que veiessin més enllà i trobessin nous horitzons, altres camins!

 

"ALGUNS PINTORS CONVERTEIXEN EL SOL EN UN PUNT GROC;
ALTRES CONVERTEIXEN UN PUNT GROC EN EL SOL."

PABLO PICASSO

 
 
 

MIREM EL MÓN D'UNA ALTRA MANERA!

A través de l’observació d’allò aparentment establert intentem que els nens transgredeixin la mirada per projectar cap a noves formes d’entendre l’univers d’una manera nova i pròpia. Proposem projectes cada estiu i busquem altres tallers a la tardor, la primavera i l'hivern. La idea de les propostes és, bàsicament, dotar al nen d'altres maneres de fer més connectades al món de la creativitat i de l'art. 

Treballem de manera triangulada l'art, el moviment i la música perquè ens aporten en la seva mesura creativitat, sensatesa i llibertat i ens guien de manera molt ordenada cap a l'equilibri propi i ens donen les pautes ideals per trobar altres mirades.

El concepte es fonamenta en paraules, submóns, temes que ens agraden o que trobem necessaris i actuals i les primeres idees vénen de la recerca i les referències . A partir d'aquí, a poc a poc, podem trobar el camí per dissenyar els continguts i anar configurant cada petita peça del projecte. Hi ha un punt d'inflexió molt interessant on les reflexions i les revisions ens fan dubtar i ens fan reconsiderar les nostres inquietuds; és una eina poderosa i necessària. En aquest punt es on professionals externs ens acaben de definir. És el moment de posar llum en aquest llarg trajecte i concloure'l amb grans certeses!

L'aprenentatge és una cosa compartida!

 
etiquetes Workshops.png
etiquetes Capsules.png
etiquetes Editorial.png
etiquetes Experiencies.png

El concepte general del projecte d’extrascolars és dotar als nens d’un espai_interval entre l'escola i casa seva per tal de fer activitats paral.leles que motivin la seva creativitat i la seva descoberta i aprenguin jugant. La idea és plantejar les activitats extraescolars a través del sentits i oferir estructures d’aprenentage integrades són la conjunció de dues o més matèries interaccionades que volen provocar, en tot moment, que el nen ds'enriqueixi i desperti la seva creativitat.

Els workshops neixen com a una proposta educativa molt més enfocada a centres escolars o artístics. La idea general parteix del disseny d'uns continguts que volen fer mirar als nens d’una altra manera; és un granet de sorra més a una nova manera d’educar, una eina de creixemenet: una proposta valenta on sempre s'associa l'aprenentatge amb el fet social, la cooperació i l'art com a grans trets de sortida; partim de conceptes alternatius, de definicions gairebé aïllades del món infantil i de temes de debat.

Les colònies volen allunyar-se del ritme diari i oferir un estar diferent. Creiem fermament que - com en totes les grans cultures - la contemplació i l'observació són base de qualsevol saber. També de respecte per l'entorn i volem treballar amb això com a base d'aprenentatge en cada una de les nostres propostes. La proposta és el viatge i la mirada d'un artista... ens agradaria desaparèixer en el cel de Mallorca amb els ulls de Miró o en el blau intens del mar surrealista de Cadaqués amb els ulls de Dalí.

Els tallers d'estiu formen part d'un programa creatiu, educatiu i lúdic per a despertar, els mesos de la calor, la sensibilitat dels nens a través de diferents disciplines artístiques. El concepte es recolza de manera triangulada amb la dansa, la música i l'art. Espai i temps per poder trobar la seva creativitat i ser, en definitiva, més lliures. Es tracta d'un casal d'estiu intens, de quinze dies, on cada any l'art deriva en diferents disciplines per anar donant una amplitut a la mirada i als recursos.

 
 
CLPF2301.jpg
 
 

-"NOMÉS VAL LA PENA APRENDRE EL QUE NO ES POT EXPLICAR!"-

LE CORBUSIER