Últim dia

 

Avui era el gran dia i el final del trajecte de quinze dies que han estat molt intensos i molt bonics. Hem après tantes coses del teatre que encara ara tinc la sensació que no ens ha donat temps de pair-ho. El teatre ha estat el gran llenguatge, la comunicació, una altra manera de ser o de poder ser i ens ha donat pautes de treball tan diverses i tan interessants que ens ha transportat a un nou món per descobrir.

També hem vist que el món és molt gran i que les realitats molt diverses i hem fet un taller de creació i de denúncia. El projecte ha estat complexe i difícil perquè hem treballat un teatre coral amb trenta nens i nenes i no sempre han tingut la paciència! Però crec que el resultat ha estat molt potent i que han entès que les coses es poden dir ben dites i que la gent escolti!!!

M'agradaria donar moltes gràcies a tots els que ho han fet possible: als professionals que ens han visitat - el Sergi i el Salva, el Xavi Villena, la Claudia Schneider, el Joan Baixas i la Sònia Gómez - i a les professores que ens han ajudat - la Georgina, l'Elena, la Xesca i la Berta -. També a la Marta Bàrbara i al Awais del Punt de Referència i, finalment, a la Maria Rosa Canela - la directora de l'Escola Infantil Mafalda.

 

"Sigues tu mateix, tots els altres papers ja estan agafats!"

Oscar Wilde

 
 

MATÍ

Al matí hem quedat tots a Can Felipa perquè els nens veiessin el lloc - la sala de conferències - i comencessin a prendre les mides... estaven tan nerviosos i excitats que ha costat només dues hores poder-los fer sentar i que ens escoltessin! Després hem donat pautes de posició i hem fet el assaig general!!!

 

MIGDIA

Al migdia, mentre la Georgina i la Xesca es quedaven a Can Felipa a acabar de posar llums i de quadrar detalls, els nens i nenes, l'Elena i jo hem tornat caminant a l'escola sota un sol de justícia i hem fet l'últim àpat junts a la Mafalda. Ha estat molt bonic i molt intens perquè els nens volien saber quina hora era i quan vindrien els pares: els nervis de l'estrena! 

Després ens hem estirat una estona a veure curts i alguna sèrie que ens han demanat i els hem fet parar. Cap a les 4 de la tarda hem tornat a can Felipa i amb un cert ordre hem començat a prepara l'estrena!!!


 

TARDA

I a la tarda hem fet silenci i a les 17.45 ha començat l'espectacle!

La Balsa de la Medusa, Géricault (1819)

LA BALSA DE LA MEDUSA és una història on plantegem un viatge on es descriuen situacions per les quals hi passen els infants que han hagut de fugir de casa seva. No es tracta de descriure una biografia concreta, ni una notícia del diari, sinó una situació comuna i universal. La "Balsa de la Medusa" és un naufragi que perdura en el temps, i aquest ha estat el nostre punt de partida per parlar d’un acte de supervivència que, tot i portar-nos a vegades a una terra hostil, ens trasllada a un altre lloc on poder construir-se de nou. 

 

BENVINGUTS AL NOSTRE TEATRE!

video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more

Últim dia!

Bon dia i molt bones vacances a tothom,
Ester


 


Ester RoviraComment