L’art de construir
The art of construct
Juliol 2018 / July 2018

Organitza / Organise
BIENNAL DEL PENSAMENT
CCCB
AJUNTAMENT DE BARCELONA

Idea i projecte / Idea and project
© DadàBarcelona
Ester Rovira Carbonell

Equip Dadà / Dadà Team
Georgina Oliva i Iris Humm
Júlia Rossinyol i Elena Montes

Il.lustracions / Ilustrations
© Tiphaine de Rougé

“Arquitectos, escultores, pintores,… debemos regresar al trabajo manual. Establezcamos, por lo tanto, una nueva cofradía de artesanos, libres de esa arrogancia que divide a las clases sociales y que busca erigir una barrera infranqueable entre los artesanos y los artistas!”
“Arquitectos, escultores, pintores,… debemos regresar al trabajo manual. Establezcamos, por lo tanto, una nueva cofradía de artesanos, libres de esa arrogancia que divide a las clases sociales y que busca erigir una barrera infranqueable entre los artesanos y los artistas!”

Walter Gropius

 
 
 

Educació
Empatia
Hika

 

Conceptes

Habitatge
Mobilitat
Naturalesa
Recursos
Educació
Cultura
Diversitat
Empatia
Descontaminació
Justícia
Memòria_MG_3836.jpg
_MG_3587.jpg
 

Els workshops d'estiu formen part d'un programa creatiu, educatiu i lúdic per a despertar, els mesos de la calor, la sensibilitat dels nens a través de diferents disciplines artístiques. El concepte es recolza de manera triangulada amb la dansa, la música i l'art. Espai i temps per poder trobar la seva creativitat i ser, en definitiva, més lliures

Es tracta d'un casal d'estiu intens, de quinze dies, on cada any l'art deriva en diferents disciplines per anar donant una amplitut a la mirada i als recursos. Aquest any, s'ha decidit de formar dos grups d'edats per tal de trobar altres ritmes però l'idea és barrejar als nens per trobar des de la diversitat una multiplicitat de pensament i creativitat i enriquir-los.

Hi ha una idea general d'explicar als nens l'art de construir de manera tradicional i, també, de manera més contemporània ... fer-los arribar el missatge de suma, de proposta i de fet social. Volem parlar de construcció quan és compromís i d'erigir quan és art, cooperació i futur. Volem explicar una mica tot el que podem fer i volem proposar un projecte ampli i amb un taller de creació seriós, professional i molt ambiciós!

Lligar caps parteix del concepte de pensament entès - etimològicament - com el fet de pesar les idees, com si es tractés d’una balança: bascular, donar pes i forma al nostre pensament de manera col·lectiva.

Plantegem un espai instal·latiu on intentem lligar caps i proposem diferents conceptes a les famílies - en relació a la idea de la biennal de repensar les ciutats - amb idees cabdals com l’empatia, la diversitat, la memòria i l’habitatge, entre d’altres.

Volem convertir les opinions dels ciutadans en una acció material, és a dir, preparar un espai on puguin decidir les seves respostes i en el seu conjunt poder valorar el pes i la forma del pensament col·lectiu.

Una àgora que parteix dels conceptes, de les idees i de les paraules i es converteix, culmina, en una experiència on es fan visibles les respostes a través de la mentalitat dels petits i dels grans que hi habiten.

La primera idea és una figura que es sosté en l’aire perquè creiem que el pensament individual és aeri i ens agradaria, d’alguna manera, poder apropar-lo a terra per poder fer visible el pes i la materialitat que es pot aconseguir des de la col·lectivitat i la diversitat.

 


 
© DadàBarcelona_Enric Rodriguez

© DadàBarcelona_Enric Rodriguez

 

“Pensar és generar idees mentre s'espera.
Pensar és una concentració; un esforç per adreçar-se
i mirar de tocar un sol punt.”

“"To think is to generate ideas while waiting.
To think is to concentrate; it is an effort to arrive
and look at a single point. "”

Josep M. Esquirol

unnamed-1-2.jpg
_MG_4058.jpg
 
 
 

“L’ego destrueix i el lego serveix per construir”
“L’ego destrueix i el lego serveix per construir”

Tortell Poltrona

 
 

També et pot interessar