L’art de menjar
del 4 al 15 de juliol de 2015

Idea i projecte / Idea and project
© DadàBarcelona
Ester Rovira Carbonell

Equip Dadà / Dadà Team
Georgina Oliva, Elena Montes.

Artistes / Artists
Pepi de Boissieu. Catering Hepburn.
Marisa Domingo. Miralda. Elena Montes.
Georgina Oliva. Nyam Nyam. Xesca Salvà.
Oscar Sanoguera. Cristina Vives.
David Ymbernon.

Imatges i video / Images and media
© Iris Humm“Som el que mengem”
“We are what we eat”

Ludwig Feuerbach

Dadà_W_TEXT-06.png
_MG_4794.jpg
 
 

Els tallers tindran una duració de dues setmanes però no és necessari assistir-hi a les dues per a copsar l’essència del projecte i de l’art de menjar.

La primera setmana els nens aprendran en diferents formats les diverses modalitats de l’art de menjar - segons la nostra manera d’entendre - i els llenguatges culinaris que les acompanyen. Això serà possible a través de les Master Class que vindran a donar diversos professionals. D’altra banda, i paral·lelament a les Master Class experimentarem l’art del menjar a través de conceptes relacionats amb el món de l’art; treballarem la composició a partir d’una obra de Sophie Calle [Chromatic Diet], el reciclatge a partir d’un video de Jean-Claude Ruggilliero [Lastream, 1996] i la forma a partir de l’estampació de diferents aliments.

I, finalment, farem música i dansa de l’art de menjar per tal de poder explicar amb el nostre cos, el nostre ritme i la nostra veu el submón que s’amaga subtilment en l’art de menjar. Al final de cada dia farem un taller que recull les tres propostes i que és una manera d’exposar les altres mirades que podem trobar: quan l’art de menjar és sostenibilitat.

Pel que fa a la segona setmana ens dedicarem exclusivament a muntar un Últim sopar de caire sostenible i de producció i km 0 i a cuinar, a preparar i a dissenyar els ingredients de la nostra taula.

 

The art of eating is a two-week workshop consacrated to discovering the essence and art of eating.

Finally, we use music and dance in order to explain with our body, our rhythm and our voice the submarine that subtly hides in the art of eating. At the end of each day, children have workshops that include these three different approaches to reveal another way of seeing food: one where the art of eating is sustainable.

As for the second week, we dedicate ourselves exclusively to assembling a Last Supper made sustainably, prepared and designed with the ingredients on our table.

 
 
© Rebeca Sanlorenzo

© Rebeca Sanlorenzo

 
 

En l'edició de 2016 vam voler explicar als nens l'art del menjar de manera tradicional i, també, de manera més contemporània... fer-los arribar el missatge de modernitat i de fet social. Volíem parlar del menjar quan és cultura i de la cuina quan és art, nutrició i cooperació. Volíem explicar-los una mica el què passa fora i voliem proposar un projecte ampli i amb un taller de creació seriós, professional i molt ambiciós!
Bon profit!

 

During the 2016 edition, we wanted to explain to children the art of food in a traditional way and, also, in a more contemporary way ... to send them a message of modernity and social fact. We wanted to talk about food as culture and cooking as art, nutrition and cooperation. We wanted to explore what happens on the outside and we wanted to propose a wide project with many workshops lead by serious, professional and ambitious creation!
Enjoy!

 
 
 

“Cal menjar per viure, no viure per menjar.”
Thou shouldst eat to live; not live to eat.”

Ciceró

 
 
 

“La vida és una combinació de màgia y pasta.”
“Life is a combination of magic and pasta.”

Federico Fellini

 

També et pot interessar /
Maybe you are also interested in