Cinquè dia

PERFORMANCE

Avui ha vingut la Sònia Gómez a veure'ns per explicar-nos què vol dir ser una performer i, la veritat és que, ha tingut molta paciència i molt d'entusiasme. L'art d'acció o acció artística (performance és un anglicisme) és una representació artística sense dramatúrgia que cerca aportar una reflexió motivant al públic perquè es qüestioni algun aspecte sobre la política, la societat, las relacions personals o el seu concepte de vida, per exemple. Comprèn una extensa gamma de maneres d'actuar i de presentar-se, podent intervenir-hi materials escenogràfics, indumentària, moviment, olors, sons, el gust, el públic i altres elements en un espai i temps determinats.

 

MATÍ

Al matí hem fet tres classes diferents amb cada grup per treballar els elements de la performance. La Sònia ha portat un element de treball i ha estat provant-lo amb els mitjans. Amb els petits ha treballat les accions o les imitacions i amb els grans les relacions.


Amb l'Elena hem après a fer la caminada i ha costat però, al final, ho hem aconseguit!!!


Amb la Xesca hem acabat les classes de Plàstica de teatre i hem fet un resum de tot plegat.
Ens queden moltes imatges i molta feina feta. També un tou de curts i de projeccions delicioses que els nens han anat veient per inspirar-se o aprendre. Moltes gràcies per tot Xesca!!!

 

MIGDIA

Al migdia hem començat a recollir les coses i hem fet un descans més curt perquè la Sònia volia treballar amb els nens i les nenes una mica més. Estàvem tots cansats però hem fet un sprint més!!!

 

TARDA

Cada grup ha treballat per separat i han anat rotant les professores: la Sònia, la Georgina i l'Elena. Havien de preparar una llista d'accions per fer-les després tots junts en una performance conjunta. Cada una ha dit la seva i els petits les han dibuixades!

I després hem actuat cada un per separat i, al final de tot, la Sònia.

"La performance és estranya" - ha dit un nen - "perquè és fer coses que ja sabem fer, oi?!"
Suposo que a la Sònia li agradarà sentir-ho... moltes gràcies per tot Sònia!

Cinquè dia!

Bon dia,
Ester

Ester RoviraComment