Pimer dia

Bon dia,
avui hem començat els Tallers de l'art de menjar amb molts nervis i moltes ganes! Alguns erem antics i d'altres eren nous però semblava que tothom estava d'acord que teniem ganes d'engegar aquest projecte.

Queden molts dies i moltes coses boniques per fer i tenim ganes d'aprendre-les a poc a poc... avui ens hem conegut i ens hem instal.lat! 

La primera setmana aprofitarem per conèixer els diferents llenguatges de l'art de menjar i hem volgut començar amb la DESCONTEXTUALITZACIÓ.

MATÍ

Primer de tot ens hem presentat i hem explicat una mica el projecte als nens. Hem parlat dels horaris i de les classes i hem desfet els nens en dos grups; hem decidit que mescalriem edats perquè voliem que aquesta condició aportés diversitat al projecte.

L'Elena ha començat les seves classes de moviment amb molta intenció i alguns s'han sorprès de les propostes.

Els altres han començat la plàstica de l'art de menjar inspirats en el projecte de la Sophie Calle que es diu Chromatic Diet. Hem intentat que els nens entenguessin les diferents maneres que hi ha de para taula la disposició dels plats i els menjars. Els hem convidat a fer un àpat i a presentar-lo... què me'n dieu? Voleu venir a menjar?!!!

Chromatic Diet, Sophie Calle, 1998

 

MIGDIA

Avui no hem pogut fer "manguerazo" perquè calia ubicar les bases de cada activitat. Hem parat les taules i hem encetat el projecte de les CUINES DEL MÓN. Ens han ajudat la Mònic, l'Oriol i el Gerardo del Catering Hepburn. Avui hem menjat del Marroc perquè voliem començar per un altre continent que no fós el nostre. EL menú:

ÀFRICA
EL MARROC
Pa
_ Khobs
Per degustar i menjar
_ Couscous
_ Tajin de pollastre
Especialitat
_ Tè verd sense teïna, sucre i menta
Postres
_ Fruita

Jo crec, sincerament, que als nens els hi ha agradat i han volgut saber com es feia i de quina part era... una altre manera de menjar i aprendre!!

 

 

TARDA

Aquest any vam decidir que cada un tindria un lloc per a poder deixar les seves coses. Vaig estar donant voltes i més voltes i, al final, vaig pensar que les caixes de fruita serien un referent clar i bonic al projecte. Aquest tarda hem estat pintant i personalitzant les nostres caixes!

 

 

També volia plantar alguna cosa i perquè els nens veiessin el procés des de que es planta, es rega, es veu créixer i es menja... poder fer la cadena em semblava fascinant i també poder-los-hi fer entendre que una part del nostre món hauria de ser més autosuficient per tal no tirar ni consumir tant.

 

 

Primer dia!

Bon dia,
Ester

Ester RoviraComment