BON DIA i BENVINGUTS!

Bon dia a tots!
Ja tornem a ser aquí, una altra vegada, encara que nosaltres fa ja molts dies que mirem quines idees volem explicar i quines propostes volem veure!

Mirar és obrir un diàleg visual amb allò que tenim davant. On donem la nostra opinió sobre l'alteritat; una projecció d'allò que habita en la nostra memòria i d'allò que també la sorprèn. Com aprenem a parlar hem d'aprendre a mirar, per no mirar sempre al mateix lloc, per adquirir una consciència que ens permeti replantejar els marcs amb que delimitem la realitat. També estem per admirar o embadalir-nos, fer treballar el nostre interior mentre al voltant el temps es para. Barrejar-nos i transformar-nos amb el que mirem amb força. Però també mirem per destruir la invisibilitat de certes realitats, que desapareixen rere filtres socials que ens han incultat. 

Treballar la mirada en els nens és construir la memòria i omplir-los de referents, no tan per etiquetar com per identificar-se amb el que els envolta i generar empatia. Donar presència al que mirem per fer-nos presents. I perquè mirem amb empatia, mirem pels altres; mirem pels qui no poden veure, o pels qui no volen creure. 

Per què mirar és projectar i decidir a què donem presència i a què no. Començant per un mateix!

Quines ganes de començar i de fer-ho amb vosaltres. Han estat quatre mesos intensos i molta gent treballant però, avui, finalment podrem mirar-ho d'una altra manera...

Benvinguts i molt bon casal a tots!!!!

Ester RoviraComment