Segon dia

TEATRE DE MÀSCARES

Avui hem fet un altre tipus de teatre i ens hem adonat que cada llenguatge implica la seva dificultat i que cada dificultat, treballada, significa un nou repte assolit!

La Masterclass ha sigut molt interessant i l'ha donada el Xavi Villena: un professional de les màscares de primer nivell! Ens ha estat explicant moltes coses interessants i ens ha portat tres tipus de màscares: les de plàstic, les de cuir o de la Commedia dell'Arte i una de fusta - balinesa - que era preciosa!

Hem après una mica de cada tipus de màscara i hem entès que una màscara és com una nova personalitat i que darrera d'ella s'hi amaga una emoció.

 

Les de cuir o de la Commedia dell'Arte són màscares que s'utilitzaven per fer teatre de carrer i que tenien un argument molt senzill. Eren una mescla del teatre literari del Renaixament amb les tradicions carnavalesques. Hi havien sempre els mateixos personatges: Capitano, Zanni,  Pantalone, Pulcinella, Arlecchino, Arlechhino gatto, Brighella i Dottore. [Si les voleu veure podeu feu click aquí]

 

I, finalment, les de fusta balinesa que són una preciositat pel material, la gestualitat i la seva presència estranya... gairebé real!A dansa, l'Elena, ha volgut treballar les emocions i ha fet servir les mascares que haviem enviat als nens i nenes del Dadà! I per ajudar-se ha projectat quatre moments de la pel.lícula Pina. Als més petits els hi hem posat un video perquè parlessin del què hi veien i ha sigut meravellós!!! Sabieu que ens hem adonat que els petits no entenen l'amor si no és de manera fraternal? QUINA MERAVELLA!

 

A la Plàstica del teatre, la Xesca ha treballat la figura humana amb els petits, la llum amb els mitjans i ha seguit projectant i fent la maqueta de la sala amb els grans... quina feinada!

 

MIGDIA

Avui feia tanta calor que hem fet un manguerazo en tota regla i no sabeu que fresquets ens hem quedat!!!!!!

I després de dinar, al final, hem decidit que els nens i nenes estiguessin en un lloc fresc i tranquils. Hem aprofitat per veure CHE COSA SONO LE NUVOLE de Passolini, una història de putxinel.lis molt bonica!

 

TARDA

A la tarda, amb una xafogor de justicia, hem intentat fer teatre... ens hem disfressat i hem anat teixint idees, escenes i molta calor. El Xavi ha fet de mestre de cerimònies i, això sí, ens ha fet riure molt i molt!!!

Abans de plegar hem fet una foto de grup amb ganyotes incloses - quins màscares més boniques!!! - amb el Xavi i tots els nens i nenes del Dadà... MOLTES GRÀCIES XAVI!

Segon dia!

Bon dia,
Ester

Ester RoviraComment