Sisè dia

Dilluns de la segona setmana del Dadà... ja fa una setmana que hem començat!

Comencem a donar cos a la proposta de l'Últim sopar. Gairebé ja tenim tots els ingredients i ara falta que cada un trobi la manera d'explicar-ho! Avui ha començat a venir la Pepi de Boissieu i ens ajudarà a conceptualitzar i a trobar altre llenguatges per explicar les nostre idees amb el menjar i no sabeu quina meravella! Avui ens ha començat a explicar el sentit de les celebracions: els antics creien que els desitjos pujaven cap al cel quan bufàvem les espelmes... qué bonic, oi?!

Gràcies Pepi!

Avui, també, han vingut el David Ymbernon i la Gaby Susanna per col.laborar en el nostre projecte. A ells també moltíssimes gràcies perquè completen la meva visió del projecte de l'art de menjar gairebé de manera ideal!

Gràcies David, gràcies Gaby!

 
 

MATÍ

Aquest matí hem començat tallers de música amb l'Oscar Sanoguera on ens ensenyarà a lligar la música i el menjar i a establir vincles deliciosos entre els gustos i les notes... hem fet una mica de "kitchen percussion"!

Després hem acabat les samarretes de la primera setmana amb missatges reivindicatius i alguns nens que començaven avui han plantat les seves torretes i les llavors i s'han posat al dia a l'hora de plàstica de l'art de menjar!

Més tard ha arribat el David Ymbernon; per raons personals el David no va poder assistir al seu torn del passat dilluns i ha fet la seva intervenció avui. Ens ha fet un plat ple de Poesia Visual Culinària... quin silenci!

 

 

Més tard i amb la idea clara de connectar els Tallers d'estiu a un fet social ha vingut la Gaby Susanna de la PLATAFORMA APROFITEM ELS ALIMENTS a explicar als nens que tirem un terç del emnjar que comprem i que hem d'aprendre a no tirar, a reciclar i a reinventar el que queda a les nostres neveres per tal de no malbaratar. També ens ha ensenyat que potser un tomàquet amb una forma diferent a l'habitual també pot estar bò i que els cànons estètics fan llençar molt de menjar al camp, a les botigues o a les grans distribuidores.

També ens ha deixat un link molt interessant a SOM GENT DE PROFIT per saber què fer quan tenim pa sec, quan els plàtans són massa amadurs o quan queda una mica d'embotit a la nevera. Idees per no malbaratar el menjar que sempre ajuden; aviam si n'aprenem!

Crec que el missatge l'han entès molt bé i ara faltarà veure com l'apliquen... almenys ja tenen una pauta!

 

 

MIGDIA

Avui hem viatjat a la Índia i ha estat un dia més complicat que els altres... crec que sincerament els ha costat reconèixer els gustos i els han trobat forts i extranys. De tota manera després de sentir a la Gaby molts han fet l'esforç!!!!!

ASIA
LA ÍNDIA
Pa
_ Nan
Per degustar i menjar
_ Arròs Basmati
_ Dhaal
_ Pollastre Tandoori
_ Aloo Tikki - pastisset de patata amb espècies -
Postres
_ Fruita

 

 

TARDA

A la tarda ha vingut la Pepi i ens ha fet una petita introducció de quin serà el pla de treball durant aquesta setmana. També els hi ha explicat una mica la seva feina als nens i els hi ha parlat de concepte... tenen una facilitat per entendre i enmagatzemar les informacions sorprenent!!!!

La Pepi els hi ha proposat un taller - joc - disseny - berenar: crear una galàxia amb aliments. Sota la parra, entre les ombres d'una tarda tacada de calor i mentre anaven picant han creant llunes, planetes i forats negres i, al final, han pogut menjar-se el seu propi espai exterior!

 

Heu vist la lluna del Mateu?

 

Sisè dia!

Bon dia,
Ester

Ester RoviraComment