Tercer dia

Avui ha sigut un dia molt diferent perquè vam decidir en el seu moment de donar una visió molt més real i científica al taller i allunyar-nos de la part més artística durant un dia.

La Marisa Domingo i la Cristina Vives són dues investigadores abocades al sentit just del menjar; elles intenten entendre perquè el món - amb tots els seus deliris - està canviant tant. Les seves investigacions es centren en donar respostes sobre les problemàtiques en la agricultura actual i futura, com per exemple entendre i combatre una plaga o per què els tomàquets han deixat de tenir gust a tomàquet. 

Moltes gràcies Cristina i Marisa... tot un plaer treballar amb vosaltres!

 

MATÍ

Avui amb l'Elena hem treballat taules transparent imaginàries plenes de moviment i amb la Georgina hem pintat les samarretes amb menjar... una experiència del mestre Munari que parla de construccions hipnòtiques dels aliments. Ens agrada pensar que podem menjar per la vista o vestir un menjar!

 

 

Després de les primeres classes han arribat la Cristina i la Marisa i ens han fet una classe més pràctica de com reconèixer els aliments, la seva cadena i la seves característiques: data de caducitat, consum preferent, Km 0, producte ecològic.

I, després, ens han portat una sopresa a mode de caixa per poder entendre el món de les bacteries! Ens han donat una placa a cada un i ens han fet separa-ho en quatre parts. En la primera part hem tocat amb el dit, en la segona ens han fet furgar a la nostra orella i tornar a tocar, en la tercera ens han fet passar el dit per la sola de la sabata i tornem-hi i, al final, ens han fet anar a netejar les mans i tornar a tocar. Diuen que ens haurem d'esperar dos o tres dies i que veurem els resultats... quinaes ganes de saber què passarà!

 
 

MIGDIA

Avui sí que tenim les imatges i hem pogut fer el "manguerazo" abans de dinar: tothom tenia molta calor!

Per dinar hem tornat a canviar de continent i aquesta vegada sí que hem anat lluny. L'Asia deu ser un lloc molt diferent però ens ha agradat a tots molt el seu menjar sinó mireu al Rubén!!!!!!!!

 

ASIA
LA XINA
Per degustar i menjar - amb palillos! -
_ Arròs tres delícies
_ Rotlles de primavera
_ Wan Tong i salsa agredolça
Postres
_ Fruita

 

 

TARDA

I a la tarda hem fet un cata d'aliments com si fossim uns professionals del món de l'alimentació!
Vam decidir amb la Cristina i la Marisa que per tal de poder explicar les característiques, les olors i les textures dels aliments voliem que els nens ens diguessin què hi trobaven i quin els hi agradava més. Hem volgut trobar les diferències entre els productes ecològics de proximitat i els que venen d'altres part del món i que potser no són ni tansols de temporada i que van perdent les seves propietats en les neveres, en el transport o que tenen additius i conservants que transformen el seu sabor, la seva aparença i, fins i tot, la seva

 

Tercer dia!

Bon dia,
Ester

Ester RoviraComment