Quart dia

Avui hem tornat a sortir de l'escola per anar a visitar al Miralda. El Miralda és un artista multidisciplinar que des de la dècada dels 60 ha desenvolupat en el seu treball l'objecte, el cerimonial, les intervencions en l'espai públic, el menjar i el concepte Food Cultura.

Food Cultura és un projecte conjunt amb Montse Guillén on es reflexiona sobre com la memòria alimentària i les maneres alternatives de concebre la nostra relació amb el menjar, la naturalesa i l'entorn poden representar formes de resistència i supervivència que deixin espai per a la qual diferent i el desconegut.

Moltes gràcies per tot Montse i Miralda!

 
 

MATÍ

Hem agafat el TRAM i hem anat fins a  l'estudi del Miralda. L'espai és com un museu - una col.lecció diu ell - ple d'infinitat d'objectes de tots els racons del món i de formes inimaginables que tenen un nexe en comú: el menjar!

El Miralda ens ha explicat que ell veu en l'objecte altres coses que el porten a interrelacionar significats i significants i amb tot aquest discurs pot crear móns paral.lels plens de nou sentit! Un mercat i un estómac, un arxiu i una boca, un centre d'intercanvi i un cervell, un laboratori i una llengua; tots aquests conceptes són útils per definir Food Cultura, un espai sense murs dedicat a la comunicació, la investigació i la història global del menjar, els costums, les experiències culturals i l'art. 

També ens ha parlat del seu projecte Honeymoon Project, 1986-1992 on va casar a l'estatua de la llibertat i a Colón. Un projecte fascinant que va durar sis anys i que es va acabar presentant al pavelló espanyol a la Biennal de Venècia.

La Montse Guillén - que és cuinera - ens ha explicat que ara està centrada en la cuina amb insectes i ens ha estat ensenyant fotografies de plats i receptes molt diferents... potser hauriem de pensar de fer-ne un dia d'aquests al Dadà!!!!!!!!!

 

MIGDIA

Hem tornat a l'escola amb molta bona energia... personalment crec que alguna cosa màgica ens ha capturat a l'estudi de la Montse i el Miralda!

 

I després de fer el "manguerazo" hem viatjat fins a Mèxic... oralé!!!!!! 

AMÈRICA LLATINA
MÈXIC
Pa
_ Tortillas de maíz
Per degustar i menjar
_ Guacamole
_ Tinga de pollastre
_ Frijol refrito
Postres
_ Fruita

 

 

Després de dinar alguns han començat a fer Kapla, els altres han muntat cases entre els arbres i la Violeta, la Júlia, la Rita i la Camila han fet una minipel.lícula... hi ha molta creativitat en tots els racons!!!!!

 

TARDA

A la tarda amb l'Elena i la Gemma hem inventat un restaurant ple de rols - cuiners, maître, cambrers i comensals - i que havia de tenir taules, una cuina, una sala i uns lavabos. Hem dissenyat l'espai i hem creat una obra de teatre només amb moviment: sense paraules! El resultat ha estat de 7 llargs minuts de silenci... un espectacle per als sentits!

 

 

Quart dia!

Bon dia,
Ester

Ester RoviraComment