Primer dia

 

Bon dia,
avui hem començat els Workshops de l’Art de Sentir amb molts nervis i moltes ganes!
Alguns érem antics i d'altres eren nous però semblava que tothom estava d'acord que teniem ganes d'engegar aquest projecte. Queden molts dies i moltes coses boniques per endavant i tenim ganes d'aprendre-les a poc a poc... però avui ens hem conegut! 

La primera setmana volem fer conèixer diferents llenguatges de l'Art de Sentir als nens i nenes del Dadà.  Hem volgut començar amb la PERCEPCIÓ!


 

Percebre
1 v. tr. [MD] [ZOA] [FS] Rebre impressions, obtenir coneixença (de quelcom) per mitjà dels sentits. Percebre un so.


 
Primer dia 1_7.jpg
 MATÍ

Primer de tot ens hem presentat i hem explicat una mica el projecte als nens. Hem parlat dels horaris i de les classes i hem decidit que mesclariem edats perquè volíem que aquesta condició aporti diversitat al projecte. Hem ordenat les coses que havien portat i, també, hem repartit càrrecs i tasques per tal de poder treballar en equip.

Hem parat i hem esmorzat!
D'una manera deliciosa els nens poden interrelacionar-se i establir relacions sense cap tipus de problema i després de la pausa es començaven a veure petits grupets amunt i avall.

Ens aprenem a sentir a poc a poc: amb paraules que ens ajuden a mostrar el que tenim adins, amb mirades que es van entrelligant per ser més còmplices i amb els sons que ens envolten i ens transporten a un món nou i millor! Som individuals i únics però forts i col.lectius!

Hem dividit els nens i nenes en dos grups i mentre uns anaven amb la Ilaria dins l'escoleta, els altres marxaven per treballar amb el Julen Ussia [Disseny i art]. Les seves classes tenien molta intenció perquè ens donaven pautes per aprofundir en els nostres sentits, aprendre a sentir i a escoltar, a reinterpretar els objectes i donar-los un nou sentit: construir amb altres eines.

 
Primer dia 1_71.jpg
So, amb els antifaços, amb l’Ilaria Sartori

So, amb els antifaços, amb l’Ilaria Sartori

 
 
Percibim i fem servir les mans amb el Julen Ussia

Percibim i fem servir les mans amb el Julen Ussia

 
 
 

TARDA

Després de dinar ens hem ajuntat tots i el Julen ens ha proposat de fer-nos un autoretrat: cases per a animals, per a habitants invisibles, cases que despareixen, que muten, que es desfan amb la climatologia. El resultat ha estat espectacular!: moltes gràcies Julen per ensenyar-nos a sentir-nos i a mirar-nos d'altres maneres!

 
Primer dia 1_11.jpg
Primer dia 1_18.jpg
  

Primer dia!
Bon dia,

Ester

Ester RoviraComment