Sisè dia

Bon dia,

avui ha començat la segona setmana plena d'intencions i de ganes de proposar un taller de creació que ens fés mirar endavant amb molta força. Han arribat nens i nens nous i hem sentit com el pas dels dies ens donava certa complicitat: el viatge comença a ser important!

Avui hem parlat de l'ART de CONSTRUIR quan és COOPERACIÓ!

FA29BF09-193D-4AC5-BDBF-3FF3FCD27931.JPG
 

MATÍ

Al matí ens hem trobat davant de les oficines de Foundawtion amb tots els nens i nenes; el David García - fundador - ens ha fet una presentació del projecte FEM ESCOLA - un projecte de cooperació per fer escoles al Senegal -. Ha estat una xerrada molt agradable que els nens han transformat en distesa i que ha estat cabdal per poder explicar-los el que volíem fer aquesta setmana. Moltes gràcies David!

Foundawtion fa set anys que construeix una escola al Senegal i ho fa amb materials, mà d'obra i oficis locals. És un projecte que busca ajudar d'una manera sostenible un poble i la seva gent. La veritat és que és un plaer poder ajudar d'alguna manera i sentir que els nens del Dadà construeixen un món diferent!

Després hem agafat el metro i ens hem dirigit a l'estudi del Marc Morro [DISSENYADOR] a AOO. Feia molta calor però els nens caminaven tranquils i amb ganes de saber què els explicaria el Marc. Quan hem arribat a l'estudi hem trobat dues cadires sobre una taula del seu taller; la primera era de fusta i la segona també però l'havia pintada de groc i tenia uns texts.

El Marc està ajudant als Foundawtion a dissenyar els mobles de les escoles del Senegal; quan li vaig demanar que vingués al Dadà a construir alguna cosa amb als nens em va dir que li agradaria munatr amb ells rèpliques de les cadires d'una aula: em va encantar la idea!

El Marc n'ha desmuntat una i ha anat repartint les peces als nens i ha fet un subgrups per edats. Els ha proposat el projecte i els hem dit que divendres hauríem de tenir 36 cadires muntades -tantes com en caben en una aula africana - i que les vendríem en una exposició a Palo Alto. Els beneficis anirien a para a Foundawtion i seria com si els nens i nenes d'aquí haguessin pogut ajudar - a la seva manera - als d'allà.

TARDA

A la tarda hem dividit el grup en dos i han vingut l'Elena [MOVIMENT] i el Marc Morro [DISSENY]. L'Elena ha estat proposant de fer petites coreoografies amb ells - construccions corporals - i amb el Marc hem comptat el número de peces, de forats i d'ensemblatges que haurem de fer per fer una previsió dels timings... tenim tanta feina!

Després ens ha arribat tot el material i l'hem anat ordenant per mides i preparant tot plegat per demà! 

IMG_3049.jpg

 


Sisè dia!

Bon dia,
Ester

Ester RoviraComment