Vuitè dia

Bon dia,

avui hem seguit el procés de producció de les cadires. Avui hem après a fer forats i a treballar en sèrie. Som un gran equip i es comença a veure que entenem el sentit de comunitat: quin luxe!

Avui hem treballat l'Art de Construir quan és ORDRE i SEQÜÈNCIA!

Dia 8_3953.jpg
 

MATÍ

Avui al matí hem separat els grups i mentre uns feien forats amb el Marc Morro o dibuixaven cadires per als nens del Senegal, els altres feien moviment amb l'Elena Montes. Ha estat molt bonic veure com des de cada llenguatge arribàvem a conclusions semblants i podíem comparar-les. El Marc ens ensenyava l'ordre i la seqüència en la manera de treballar:com agafar les peces, com disposar-les i com fer el forat. Semblava gairebé un ritual i els nens el miraven i l'escoltaven; crec que, a vegades, explicar a un nen com fer les coses és com dibuixar-li, com posar-li en el paper i és una meravella veure-li la mirada: són tan capaços de tot!

Dins l'escoleta l'Elena els guiava amb ordre i generava una seqüència fàcil i intensa per portar-los del fora al dins, per poder-se escoltar i per poder escoltar als altres. De sobte parava la música i els demanava de fer una línia entre tots plegats, amb un ordre que ells havien escollit abans i que semblava gairebé irreal!

 

 

TARDA

I després de dinar avui una hem rotulat tots els seients de les cadires, els altres han ajudat a acabar de foradar al Marc i els altres han acabat coses que tenien pendent.

 

Al final ens hem assegut tots i hem parlat del que ens porta fins aquí:
- "Perquè fem cadires? Per qui són aquestes cadires? Podem ajudar fent cadires?" -.

Al matí ens havíem adonat que els nens perdien una mica el fil i hem cregut necessari exposar-ho; sincerament crec que els costa imaginar aquell món d'allà però encoratja molt saber que volen ajudar d'alguna manera des d'aquí!

Dia 8_4256.jpg
 

El Dadà haurà servit per plantejar altres coses i, si més no, per construir alguna cosa millor... n'estem del tots segurs!

 

Vuitè dia!

Bon dia,
Ester

Ester RoviraComment