Segon dia

Bon dia,
avui ja estàvem instal.lats definitivament i els nens i nenes circulaven amb llibertat i autonomia!

La nau de l'ESCOLETA és un refugi preciós que hem vestit amb una gran cortina blanca i amb una moqueta grisa. Aquest any hem posat els possibles desordres dins del magatzem de la nau i ara sí que tot comença a olorar a Dadà!
Queden molts dies i moltes coses boniques per endavant i tenim ganes d'aprendre-les a poc a poc! 

Avui hem parlat de l'Art de Construir a través de dues disciplines més: l'ARQUITECTURA i el MOVIMENT!

dada dia 2_19.jpg
 

MATÍ

Avui hem marxat - a primera hora - cap a la platja; volíem construir una Torre de Babel però ha estat impossible vèncer el seu desig de banyar-se amb la nostra proposta de construir alguna cosa a la sorra.

A mig matí ens han vingut a veure l'Elena Montes [MOVIMENT] i l'Anna Puigjaner [ARQUITECTURA] per presentar-nos les seves propostes i hem estat construint amb els cos i amb l'ànima, amb la voluntat i amb les nostres mans. L'Anna ens ha parlat de les ciutat lineals i de moltes idees entorn a la construcció de la ciutat. Hem retallat les nostres habitacions i les hem ordenades en un racó: a la tarda molt més!

 
dada dia 2_5.jpg
dada dia 2_1.jpg
dada dia 2_23.jpg
 

TARDA

A la tarda l'Anna ens ha propost un taller de pensament i de construcció a través de l'arquitectura de la ciutat. L'Anna Puigjaner és arquitecte i historiadora i ens ha demanat fer un exercici de col.lectivitat: primer ser nosaltres la ciutat - amb els nostres cossos - i després pensar la ciutat a través de les maquetes que havíem fet durant el matí.

Ens ha parlat de conceptes molt interessants com la idea ser i estar, de la necessitat absoluta de la referència amb els altres i amb l'obligació de definir la importància de les coses en l'arquitectura. Hem creat debat i hem treballat amb els quaranta nens en forma d'àgora i ens hem posat d'acord... i ho hem fet des d'un gran silenci! La ciutat necessita silenci per ser repensada.

Finalment hem aplaudit la nostra ciutat perquè l'Anna ens ha dit que - a ella - sempre li porta bona sort! Moltes gràcies Anna per la teva delicadesa i la teva mirada!

 

 


“COM PODEM REAPRENDRE, AVUI, A IMAGINAR JUNTS LA CIUTAT I, PER TANT, 
CONSTRUIR EL MÓN QUE VOLEM?”

Marina Garcés

 

dada dia 2_46.jpg
 

Tercer dia!

Bon dia,
Ester

Ester RoviraComment