Sisè dia

Bon dia,

avui ha començat la segona setmana plena d'intencions i de ganes de proposar un taller de creació que ens fés mirar endavant amb molta força. Han arribat nens i nens nous i hem sentit com el pas dels dies ens donava certa complicitat: el viatge comença a ser important!

Avui hem parlat de la CEGUERA!

 

MATÍ

Al matí hem fet assemblea i ens hem presentat tots: hi havia gent que era nova i a qui haviem de conèixer! Hem estat parlant del que va passar la setmana passada i de les propostes que vam anar veient. També hem parlat dels artistes i professionals que ens han visitat i, finalment, hem parlat de les intencions per aquesta setmana que comença.

Després hem separat els grups i hem après a aguantar la mirada [PRESÈNCIA], a endevinar els pensaments i les emocions dels altres [OBSERVACIÓ] i a guiar-nos i deixar-nos portar, a confiar en els altres! [CONFIANÇA]. La mirada és una eina tan variable i tan extensa que quan ens posem a fer-la servir ens otorga un ventall preciós.

Jo tinc la sensació d'estar acumulant les mirades de tots i cada un d'ells i m'agrada sentir el pès en les meves mans... al final només puc dir que sóc molt afortunada de poder fer el viatge amb ells!

 

TARDA

A la tarda han vingut el Joan, l'Alba i la Lluna, la Neus, la Paquita i el Francesc a explicar-nos la ceguera. Personalment crec que ha estat una experiència única i molt enriquidora en tots els sentits i que ens ha ajudat a entendre moltes petites coses, a plantejar-ne moltes que mai les haguessim pensat i a ser conscients de que la VISTA és un sentit al que acostumem a donar molt de valor, molt més del que potser hauriem de conferir-li!

També crec que hem après que la ceguera no és un impediment i que, en tot cas, obre la porta als altres sentits; no veure-hi no vols dir no saber MIRAR!!!!

 

Després hem separat els grups i hem fet diverses activitats amb ells; hem après a tocar sense mirar i a deixar-nos guiar. Ens han parlat dels gossos Pigall i de la seva manera de fer; també ens han ensenyat pautes de comportament envers a ells i a la gent cega. I, finalment, el Braille i totes les seves aplicacions.

Però crec que el més important que ens han ensenyat ha estat la seva actitud meravellosa davant les adversitats, la seva confiança en ells i en el món i el seu bon fer.
Moltes i moltes gràcies Joan, Alba i Lluna, Neus, Paquita i Francesc!

 

Sisè dia!

Bon dia,
Ester

Ester RoviraComment