Últim dia

TALLERS DE CREACIÓ

Últim dia d'un viatge dins el món del circ que ha estat meravellós:
hem après tantes coses i tantes maneres noves de dir-les! Ha estat una experiència inoblidable en el sentit més ampli de la paraula. I hem creat i hem sigut una mica més lliures i hem volat lluny dins la nostra imaginació i en el nostre petit gran món!
Hem treballat amb la sensació de que ens unia una complicitat única i de que erem una gran família amb les seves coses bones i dolentes i hem après a compartir. Crec que el somni es fixarà en el record per molt de temps o, potser, per sempre!

NO DEIXAREM MAI DE JUGAR!!!!!

 

MATÍ

Hem estat preparant el últims retocs de música i de coreografies. I, després, hem començat a pintar les paperines i a organitzar i a repartir tasques per l'espectacle... estava tothom tan nerviós!

 

MIGDIA

Vam dinar molt depressa i ens vam posar a muntar la carpa, l'escenari, les cadires i l'entrada. I, més tard, quan va arribar l'Ari vam començar a maquillar-nos i a vestir-nos... faltava tan poc i teniem tantes coses per acabar! 

 

TARDA

I, al final, van arribar les 5 de la tarda plens de nervis i amb moltes peripècies al "backstage"!!!!!!!
 

 

L'ESPECTACLE

" Aquest any vam triar el circ per les seves connotacions màgiques, fabuloses, lliures i, sobretot, socials. Voliem que els nens entenguessin que el món del circ engloba tots aquests adjectius però que hi han molt nens i nenes al món que no viuen la seva realitat. I vam desitjar un món millor i que cap nen hagués de créixer en guerra o en exili... vam demanar-ho en silenci i vam voler-ho dibuixar!"

Primer de tot vull donar gràcies al pares per confiar en el Dadà, després a la Maria Rosa i a tot l'equip de la Mafalda per oferir-nos la oportunitat de fer-ho aquí... sense ella aquesta casal no seria possible. També a l'Ariadna i, sobretot, a l'Elena per recolzar-nos des del primer dia. També al meu marit, el Toni, i als meus dos fills, la Maria i el Fèlix, per estar al meu costat en tot moment i, especialment, als nens del Dadà per créixer i fer créixer aquest projecte!

 

Senyors i senyores, benvinguts al món del circ! "

 
 

ELS MAGS
Pep Simó + Martina Homs

 

ELS GRANS PETITS_ENTRADA
Fèlix Arola + Inés Canela + Martí Figueras + Maria Hallé + Eimi Nakamatsu + Lola Simó

 

ELS MALABARS
Mario Gómez + Ayumi Nakamatsu

 

LES CONTORSIONISTES
Martina Homs + Gabriela Hugas 

 

ELS PALLASSOS
Frida Lugosi + Mario Gómez + Berta Sànchez + Pep Simó
+
ELS MIMS
Maria Arola + Gabriela Hugas
 

 

ELS DOMADORS
Frida Lugosi + Ayumi Nakamatsu

 

ELS GRANS PETITS_SORTIDA
Fèlix Arola + Inés Canela + Martí Figueras + Maria Hallé + Eimi Nakamatsu + Lola Simó

 

EL TRAPEZI
Maria i Fèlix Arola + Berta Sànchez

 

SALUTACIÓ FINAL
Maria i Fèlix Arola + Inés Canela + Martí Figueras + Mario Gómez + Martina Homs + Gabriela Hugas + Frida Lugosi + Maria Hallé + Ayumi i Eimi Nakamatsu + Pep i Lola Simó + Berta Sànchez

 

MOLTES GRÀCIES!!!
Ariadna Martí de Puig + Elena Montes + Ester Rovira 

Últim dia!!!!!

Bon dia i molt bones vacances per a tots,
Ester

Novè dia

TALLERS DE CREACIÓ

MATÍ
Penúltim dia del Dadà; estem cansats i molt nerviosos per demà: quina emoció! No sé si tot anirà com hem dibuixat però, la veritat, és que han fet un esforç titànic en una setmana i estem molt contentes dels resultats!

Avui, a música, han seguit fent ritmes i han decidit moviments i parelles... mireu com s'ho passen!

 

MIGDIA

Avui hem dinat i hem estat fent la carpa del Dadà i l'assaig general!
L'escaleta, els enllaços, els temps de sortida i entrada, els números i moooolta atenció... 
BENVINGUTS AL CIRC DEL DADÀ!

 

TARDA

Després, hem estat fent proves de maquillatge i de vestuari per deixar-ho tot enllestit... qué guapos que són, oi?!

 

I els petits han estat acabant de fer les escultures-joguines amb la Gemma Vittolo: MOLTES GRÀCIES GEMMA!!!!!

Han estat acabant els personatges que van pintar el primer dia i han acabat la pista del circ i el tren... són precioses!

Novè dia!

Bon dia,
Ester

Vuitè dia

TALLERS DE CREACIÓ

MATÍ
Es nota que fa dies que treballem i ens esforcem... comencem a estar cansats de tanta intensitat però també contents i més segurs de cada element o número que practiquem! I jo estic molt contenta del que hem fet i del que hem aconseguit: són una veritable família de circ!

Al matí han fet música amb l'Anna; ritmes i compassos i han utilitzat el seu cos per crear-los!!!

 

Després hem començat una assaig general del circ... però no us podem ensenyar res de res! Només petits moments del backstage... què diueu? Heu vist quins artistes!!!!

IMG_8794.JPG
 

MIGDIA

Al migdia hem vist una pel.lícula que és una altra joia de circ, una petita meravella i ens hem quedat tots plens de ganes de tot!!!!

 

EL MAYOR ESPECTÁCULO DEL MUNDO, 1952 . Cecile B. DeMille

 

TARDA

Jo he anat als Encants a buscar una maleta i, amb el petits, hem començat a pintar-la i a fer les escultures que després enviarem als camps de refugiats! Avui ens ha ajudat el Toni a doblegar el filferro i a posar el color: MOLTES GRÀCIES TONI!!!!!

Ha sigut molt bonic deixar que dibuixessin i fessin els personatges amb les seves mans: són veritablement lliures!

Vuitè dia!

Bon dia,
Ester

Setè dia

TALLERS DE CREACIÓ

MATÍ

Avui ha arribat la pista del circ i estavem tots molt contents... és gran, de color gris - blau i rodona peró hi ha qui creu que li falta color!!!!

 

MIGDIA

Al migdia hem començat a veure la pel.lícula YOYO, 1965 de Pierre Étaix i s'han quedat, tots, embadalits: és una preciositat!!!

 

I, també, hem assistit a la "caiguda" de la dent del Martí... heu vist quina cara?!!! A veure què dirà el ratolí o els àngels, eh?!!!!!!!

El Martí ensenyant la seva boca!

 

TARDA

Mentres la Maria es posava el barret i els gran treballaven amb l'Ari els petits començaven a pintar el seu circ de Calder... vosaltres mateixos!!!

Setè dia!

Bon dia
Ester

Sisè dia

TALLERS DE CREACIÓ

Avui hem començat la segona setmana, la dels tallers de creació, la més difícil! I ho hem fet amb el record proper d'un dia de circ, d'haver conegut al Tortell Poltrona i d'haver sentit les seves paraules sàvies. Tots veniem amb idees de com fer, de com muntar i de com explicar el número de circ que farem... estem copntents, nerviosos i amb moltes ganes de fer-ho bé!

 

MATÍ

Avui hem començat música amb l'Anna Jacas i després hem començat a parlar i a escollir els números de circ que farem i gravarem el divendres. Hi ha hagut assemblea i hem estat veient uns videos de camps de refugiats i de Pallassos sense Fronteres per entendre una mica el que el Tortell ens havia explicat. Després ens hem repartit els papers i hem començat a treballar la part més creativa amb l'Elena.

Després hem dinat tots junts perquè els grup s'ha fet més petit i perquè, ara, som una FAMÍLIA DE CIRC!

 

TARDA

A la tarda l'Ariadna ha fet la classe dels més grans i els hi ha treballatla part més tècnica i l'Elena ha acabat de muntar la coreografia dels petits!

 

I entre totes les coses ens ha quedat temps per difressar-nos i donar un altre aire a les nostres vides!!!!!

Sisè dia!

Bon dia,
Ester

El Cric

A vegades quan vols fer les coses bé sembla, no saps perquè, que les hagi de fer molt millor i t'esforces i t'esforces i, al final, trobes la respota!!!

Quan vaig decidir fer uns tallers d'estiu de circ em va agradar molt la idea de transmetre el valor del joc en el circ però també la seva vessant més social i més generosa. Pensava que els nens del Dadà havien de tenir una dosis de realitat i, perquè no, de responsabilitat per poder tirar endavant una altre tipus de proposta. Volia que el taller de creació, de la segona setmana, anés més lluny i ells s'impliquessin per poder donar una altre aire al projecte. Volia que neixés un intercanvi amb un altre món, amb una altra cultura i amb unes altres realitats. Vaig parlar amb molta gent del món del circ i, un dia, vaig decidir de trucar al Tortell Poltrona... perquè no?!

Em va costar uns dies tenir la resposta però l'altre dia, sota la carpa i sobre els meus somnis, vaig tenir la recompensa:

MOLTES GRÀCIES TORTELL!

 

Diumenge vam anar al CRIC a veure l'espectacle BEMOLL SOSTINGUT i va ser una meravella! Llums vermells, escenografies ambulants, vestuaris impossibles i maquillatges dolços; tot semblava pertànyer a un bosc encantat, a un conte antic, a un món imaginari. El Tortell ens va parlar una estona i ens va explicar el projecte de Pallassos sense fronteres. I va donar-nos quatre pautes importants per seguir:

1. Per solucionar o arreglar un problema hem de donar una mica de raó a l’altre i acceptar una mica de la nostra culpa.
2. Hi han set sentits: la vista, l’oïda, el gust, l’olfacte, el tacte i EL SENTIT COMÚ I EL DE L’HUMOR!!!!
3. Els pallassos dónen il.lusió a la gent perquè creuen que la millor manera de viure és amb il.lusió i amb l’esperança de que les coses es poden millorar
4. Per poder canviar les coses s’ha de fer des dels INSTANTS... 
5. NO HEM DE DEIXAR MAI DE JUGAR!!!!!!!

 

Senyor i senyores:
BENVINGUTS AL MERAVELLÓS MÓN DEL CIRC!

I vam adonar-nos-en que treballar i fer circ és un ofici tan complicat com qualsevola altre, que s'ha de treballar molt i de valent i que s'hi ha de posar passió i estimar-lo. Ells havien estat tota la setmana escoltant i intentant practicar els malabars o fer de pallasso... i qué difícil!

El circ, la carpa i el seu món interior els va captivar: mireu les seves cares!

Diumenge al CRIC!

Bon dia,
Ester

Cinquè dia

EL TRAPEZI

MATÍ
Avui ens ha acompanyat l'Ariadna Martí de Puig, trapezista i artista de circ, ens ha explicat moltes coses del trapezi i les seves posicions. Primer de tot ens ha explicat com funciona el trapezi, després hem escalfat per poder pujar-hi i després l'hem penjat de l'arbre.

 

Mentrestant els grans s'escalfaven amb l'Elena i feien la última classe de dansa.

 

MIGDIA

Després del manguerazo hem près el sol i després de dinar els petits han disfressat el Pau - el noi que ens ajuda als migdies - i l'han transformat i els grans han fet una reunió secreta dins del tippi del pati... comença a haver-hi moltes complicitats!

MOLTES GRÀCIES PER TOT PAU!!!!

 

TARDA

I al final hem pujat al trapezi i hem estat provant les figures de l'àngel, del pernil, de la sirena i de la balena.

-"Senyors i senyores: ELS REIS DEL TRAPEZI!!!!!"

 

Avui era l'últim dia del concurs de sabates que han guanyat els petits... han estat jugant i "decorant-les" tot els migdies d'aquesta setmana i ha estat molt divertit! 

Moltes felicitats a tots: Aran, Eimi, Eric, Fèlix, Inés, Lola, Lolita, Maria i Martí!!!!

Cinquè dia!

Bon dia,
Ester

Quart dia

ELS DOMADORS

MATÍ
Avui han vingut la Bet Miralta i el Jordi Aspa o, el que és el mateix, Escarlata Circus! i hem après a domar animals. Ens han parlat del seu gos SEPIK i de totes les coses que sabia fer, d'un gat que sabia saltar aros de foc i de molts animals més... ens han explicat que per aconseguir domar un animal només calen tres coses: estimar-lo, ensenyar-lo i ser molt constant. Ha estat molt interessant i els nens han preguntat molt i s'ho han passat molt bé! 

A l'hora de dansa hem estat fent ritmes i compassos de circ. L'Elena els hi ha ensenyat a fer moviments de domador, de trapezista, de pallasso o de mag i ho fan molt bé... són uns artistes de circ!

 

MIGDIA
Al migdia hem dinat fora i hem vist una pel.lícula d'animació francesa:
L'ILUSIONISTE, 2010 . Sylvian Chomet

 

TARDA
I, a la tarda, hem après a domar animals... i tant que sí! Ferotges, dòcils, petits i grans hem après que tot té un temps i una dedicació i ens n'hem ensortit!!!

Els Lions

Els cavalls castellers

Els cavalls misteriosos

El xaxi-wachi dels animals barrejats

 

I, al final, una foto de família amb tots els nens i la Bet.
Moltes gràcies Bet, moltes gràcies Jordi!!!!

Quart dia!

Bon dia,
Ester

Tercer dia

ELS MALABARS

Avui hem fet malabars amb el Moi Jordana i ha sigut una meravella!
Moltes gràcies Moi ens ho hem passat "pipa"!!!

 

MATÍ
El Moi ens ha explicat moltes coses interessants però, bàsicament, hem après que per fer malabars s'han de tenir en compte el pes, l'equilibri i mooooooltíssima tècnica - si pot ser s'ha de practicar cada dia -. També hem vist que els malabars fan intervenir els sentits de la vista, l'oïda i el tacte i, diuen, que qui els practica té el seu cervell molt més desenvolupat perquè fa treballar els perifèrics!!!!!

També hem vist uns videos molt interessants de gent que fa malabars... diuen que els egipcis ja en feien amb pedres!

La Eimi amb una bola de pell fent equilibris!

La Eimi amb una bola de pell fent equilibris!

 

També hem vist uns videos molt interessants de gent que fa malabars... diuen que els egipcis ja en feien amb pedres! I, al final, el Moi ens ha fet una demostració dels diferents elements amb els que podiem treballar: qué difícil!

 

MIGDIA
Avui no ens hem banyat perquè estava gris i semblava que volia ploure i hem decidit dinar i veure una pel.lícula clàssica: 
EL CIRCO, 1927 . Charles ChaplinTARDA
Després ens hem posat tots a fora amb les bosses, les ampolles d'aigua, la fruita i els mitjons i hem anat fent malabars... sembla fàcil, oi? Doncs proveu-ho, proveu-ho!

I els elements ens han inspirat per fer moltes més coses!

Tercer dia!

Bon dia,
Ester

Segon dia

PALLASSOS

Avui tothom ja tenia el seu lloc i les idees clares i tot semblava rodar més depressa... ha estat un dia intens i molt motivant: avui hem fet de clowns!

Sembla fàcil, oi? Doncs no, gens ni mica!!! Ser un pallasso vol dir enfrontar-se a les pors, les alegries, els fracasos i la realitat d'un mateix i quan intentes interpretar-ho no surt perquè ho has de sentir. Ens hem passat el dia parlant de les emocions i ha sigut difícil entendre-ho però alguna cosa ha quedat. La Georgina Vila, la pallassa, ens ha fet riure molt i ens ha ensenyat moltes coses boniques: moltes gràcies!!

 

MATÍ
Avui, a dansa, ens hem tapat els ulls i ens hem deixat portar pels companys; hem après a confiar-hi!!! I després hem après alguna posició de circ: Senyors i senyores, amb tots vostès, els germans Martinelli!!!

I mentrestant, els petits, han anat escoltant i mirant la presentació de la pallassa... mireu les seves cares: parlen soles!

 

MIGDIA
I abans de dinar el famós i clàssic "MANGUERAZO" del Dadà... tothom en tenia tantes ganes!

 

TARDA
A la tarda hem fet el taller de clown.
Hem començat fent una assamblea amb tots els nens i hem intentat explicar la proposta: ens difressariem, ens pintariem i inventariem un "número" com els del circ! Han sigut dues hores moooolt intenses però hem rigut, hem après i hem entès què vols dir això NO DE FER sinó de SER un pallasso!

 

I el millor de tot el dia és que hem rigut molt, molta estona i amb moltes ganes... quina sort, oi?!!!!

Segon dia!

Bon dia,
Ester

Primer dia

LA MÀGIA

QUIN BON COMENÇAMENT!!!

Primer dia i una mica de nervis i d'emoció continguda però, al final, tots ens hem posat en marxa i hem sumat les nostres ganes.

Al matí, ens hem presentat tots perquè hi havia gent nova i hem parlat de les quatre normes dels tallers. Som molts i fem un gran equip!!!!!

 

MATÍ
Després, hem separat els grups i, al matí, han fet màgia i després expressió corporal. Els més petits han començat per la màgia i els hi han explicat la diferència entre màgia i il.lusionisme, han vist dos videos de "grans" mags i després els hi ha fet trucs de màgia. Estaven impressionats i no paraven de preguntar. Els grans feien moviment; intentaven trobar la manera d'escriure el seu nom amb el seu cos, fer de mirall d'un company o seguir el ritme de la marxa del circ.

La Maria dibuixant la lletra A amb els seus braços!

La Maria dibuixant la lletra A amb els seus braços!

 

MIGDIA
Després, al migdia, hem dinat i han arribat els dos concursos "clàssics" del Dadà: el de sabates i el de les taules! El primer és que les sabates que han de deixar fora les "decoren" a veure quin dels dos grups ho fa millor i el segon és parar la taula per parelles i guanyar el premi al millor disseny... al final sempre hi ha premi!!!!!!

 

Després de dinar una estona de calma... avui hem ordenat les coses que haviem portat i cada un ha anat trobant el seu racó. Uns han jugat, els altres han dibuixat, uns altres han llegit i els grans han començat a muntar els seus espectacles... avui era de circ!!!!

 

TARDA
I, a la tarda, ens han ensenyat a fer el trucs de màgia... primera norma del mag: NO DIR MAI ELS SEUS TRUCS DE MÀGIA!
Hem fet una màquina de fer confetti i hem retallat camells, granotes i corbates: un deliri! 

- " Vols que et fagi un truc de màgia?!!!" -

Primer dia!

Bon dia,
Ester

Bon dia i Benvinguts!

 

Hola a tots!
Ja tornem a ser aquí, una altra vegada, encara que nosaltres fa ja molts dies que cosim idees, assagem els detalls i somniem en fer realitat cada part d'aquesta carpa!

Quines ganes de començar i de fer-ho amb vosaltres. Han estat quatre mesos intensos i molta gent treballant però finalment comença l'espectacle...
Benvinguts i molt bon casal a tots!!!!