Últim dia

Avui era l'últim dia i tothom respirava una aire de complicitat i de final. Ha estat estrany però també molt bonic. Haviem de recollir totes les coses, posar una mica d'ordre en les nostres idees i trobar una manera de posar un punt i final!

Al matí, els petits han fet una coreografia al taller de música i els grans, també! S'han ensenyat els que havien fet durant la setmana i, la veritat, ha estat molt divertit. Després, hem fet una fotografia de grup amb la Mariona que marxava molt contenta de tornar a ser per aquí amb nosaltres per tercer any consecutiu: gràcies!

 

Després hem dinat, hem recollint totes les coses del Talking English dels petits, hem preparat el cinema a la fresca dels grans (poster, entrades, folletó) i hem ordenant les classes: quina calor! 

 

Després, els petits han fet la última classe d'escultura amb la Gemma i han treballat el foc. Era tot de colors càlids i molt potents i han deixat un mural conjunt al terra ple de llum, de calor i de creativitat... quina meravella! 

 

Mentrestant han anat arribant els pares i han anat fent cua per a les entrades i les crispetes. Hi havia una organització perfecte: l'equip de les entrades, el de les crsipetes, el del folletó, els acomodadors i el que supervisava... tot ha anat de primera encar que no hagi sigut un cinema tan a la fresca!!!!!

I ha començat el cinema... 

 

Arribem al final de casal amb moltes coses per guardar, per explicar i per recordar. Ha estat una experiència molt bona i crec, de veritat, que tothom s'ho ha passat molt bé! Ells i nosaltres amb la mateixa intensitat.

Voldria donar gràcies, també , a la Maria Rosa Canela, la directora de la Mafalda, perquè sense ella tot aquest projecte no hauria estat possible. I vull afegir que si hi hagués més gent com ella en aquest món podriem tenir nens més valents i més creatius... ella creu com ningú en aquest tipus de projectes que donen llibertat de pensament als més petits i els hi donen les eines per poder fer créixer un món millor!

Gràcies també a tots els pares i mares que s'apunten a aquest tipus d'iniciatives i ens donen ales per a poder dibuixar els nostres pensaments, esculpir les nostres idees i fer tangible les petites coses. 

I, finalment, gràcies a tots els nens i nenes que han vingut al casal i l'han fet millor amb la seva disponibilitat, energia i saber fer... us enyorarem molt a tots! 

 

Últim dia! 

Bon dia i molt bones vacances per a tots,
Ester

 

Novè dia

Molt nerviosos perquè demà és l'últim dia però també molt contents perquè s'acosta el cinema a la fresca i la visita dels pares... el dadà s'acaba i tothom comença a pensar-ho!

Avui, els petits han fet música amb la Mariona i han preparat una coreografia que ensenyaran demà als grans. I després han jugat al* Going to London*. Han passat per Trafalgar square, pel Royal Albert Hall i per Picadilly i, al final, han marxat cap a Heathrow... bon viatge!

La Matilda i la Lola, però, han decidit que elles marxaven a Amsterdam i aquí les veieu despedint-se!

 

Els grans han seguit preparant lafilmació de la seva pel.lícula i han tingut temps una mica per a tot. 

 

A la tarad els petits, a escultura, han treballat l'aire com a element i els color primaris. La veritat és que les classes de la Gemma resulten un moment de concentració i de creativitat que ells disfruten molt. Hem acabat fent mòbils i mirant la relació dels objectes amb l'entorn... silencisssss!

Novè dia! 

Bon dia,
Ester

Vuitè dia

Quina calor! Potser hauriem de dir que aquest ha estat el tema d'avui entre els nens i els grans i ens ha costat funcionar, a la tarda, però ho hem aconsseguit!

Al matí, els petits han fet un sistema solar. El tema era Going to the moon a Talking English i hem volgut explicar-los-hi els planetes, els seus colors i les seves òrbites. Després, ens hem dibuixat una bandera cada un i ens hem posat el casc com si fossim en Neil Armstrong i hem arribat a la lluna... quina meravella!

 

Els grans han fet música amb la Mariona Farrés i han estat fent servir la percussió per entendre els compassos. Formen part d'una 

 

I al migdia remullada general abans de dinar. Començava a fer moltíssima calor i, la veritat, tots han disfrutat d'allò més... 

Després hem menjat i ens hem estirat a veure "El halcón y la flecha", 1950 amb Burt Lancaster fent exercicis circencs. Estaven tots encantats i embadalits.

I, a la tarda, els petits han sortit a Can Framis a veure l'exposició de Clavé i la col.lecció permanent i han dibuixat i han mirat i han parlat i parlat i els grans han acabat els decorats de la seva pel.lícula i han començat el rodatge. Anem segons les previsions!!!!! 

Setè dia

Avui fem música per començar el dia i juguem amb tots els moviments posssibles per entendre els compassos, els ritmes i els temps. Grans i petits trobem maneres per expressar les nostres musicalitats... és fascinant!

IMG_5720.JPG
 

ELs grans tornen a gravar l'escena de "L'impossibilitat de desvestir-se" i parlen de la nova pel.lícula. Aquesta vegada decideixen seguir amb la pel.lícula que ells mateixos van inventar divendres en el taller de guió. I tornem a agafar el seu storyboard per mirar-lo en detall i estudiar-lo. Sembla interessant com les idees i les ganes de fer-les créixer ens porten cap a noves propostes i hem de ser flexibles. Resulta del tot deliciós!

 

A la tarda, els petits tornen a fer escultura amb la Gemma i aquesta vegada treballen la terra. Pensem amb Tàpies i la seva obra matèrica. També amb el fang i el seu tacte humit. Ells en saben molt! 

 

Els grans, a la tarda, comencen a buscar els exteriors per als seus decorats i els millors enquadraments per a cada escena. Es tornen a repartir les feines per l'endemà... queda molta feina!!!! 

IMG_5774.JPG

Setè dia! 

Bon dia,
Ester

Sisè dia

Descansats i amb moltes ganes de tornar-hi comença la segona setmana del Dadà. Hem de dir que la primera ha estat un èxit i que estem molt contents de l'experiència.

 

Els petits canvien la dansa per la música i la fotografia per l'escultura. I comencem el dia fent *Going to the doctor* al* Talking English*. Ha sigut molt divertit veure'ls parlar amb anglès amb una mà trencada o amb varicel.la!!!

IMG_5713.JPG
IMG_5653.JPG
IMG_5657.JPG
IMG_5681.JPG
IMG_5693.JPG
 

I els grans comencen a preparar la primera de les pel.lícules de Méliès.

Preparen tota la pre-producció: els escenaris i els equips de treball, el vestuari i el maquillatge, l'escena i la llum, els plànols de càmara i els tempos de gravació. Passen tot el taller del matí parlant amb l'Eva idecidint, entre tots, quina serà la manera... un gran treball d'equip!

IMG_5758.JPG
IMG_5723.JPG
 

La pel.lícula escollida serà 
 "Le déshabillage impossible!" , George Méliès (1900)

 

A la tarda, els petits comencen escultura amb la Gemma Vitolo i parlen d'aigua com a element i com a tècnica i pinten amb aquarel.la i disfruten... mireu les seves cares!

 

 

I els grans graven la seva primera pel.lícula!

PRASANTADOR
Pep Simó

CLAQUETA
David Verdura

ACTORA
Gabriela Hugas

VESTUARI
Berta Sànchez i Iria Sànchez

MAQUILLATGE
Maria Arola i Ayumi Nakamatsu

CÀMARA
Anna Bufill

Sisè dia! 

Bon dia,
Ester

Cinquè dia

Últim dia d'una setmana molt intensa i meravellosa on les coses han anat agafant forma i, a poc apoc, ens hem anat coneixent i

Avui, els petits han anat al parc del costat de l'escola a jugar al "playground" i han fet fotos per aprendre les preposicions ON/ IN/ UNDER/ BESIDE. Després a la classe de moviment creatiu han ballat al son de les pistoles, han fet d'estatues i han despedit a l'Elena, la professora de moviment creatiu. Molta feina!

IMG_5605.JPG
 

Els grans han fet classe de guió amb la Georgina Oliva i hem pogut comprovar que era molt difícil que es posessin d'acord. Després d'una hora i mitja hem trobat els personatges, els espais, el temps i hem pogut muntar les escenes i trobar un final per a la nostra pel.lícula: increíble!!!

IMG_5576.JPG
IMG_5590.JPG
IMG_5594.JPG
 

AL migdia, com no, "manguerazo" i molta gana. Avui hem dinat fora i per postres: gelat!
JA ÉS ESTIU!!!! Després hem fet una sessió de cinema i, per una estona, tothom ha estat callat i tranquil...

 

Avui també hem fet fotos de totes les bosses del dadà que ja tenim pintades i que han quedat molt boniques.

Un bon collage!

 

A la tarda, els grans han fet el seu primer storyboard i els petits han fet l'àlbum de totes les feines de fotografia. Després hem recollit i cap a casa a descansar el cap de setmana perquè estem tots rebentats... fins a la propera! 


Cinquè dia! 

Bon dia,
Ester

Quart dia

Bon dia a tothom! Estem molt cansats però definitivament contents perquè els casal va molt bé i els nens estan molt entusiasmats. Hi ha una energia positiva que sura per tots els racons i s'adivinen els pensaments.

Avui, el petits, han fet el Kitchengarden. Hem plantat julivert, hem fet un herbari amb les fulles del pati i hem dibuixat les parts d'una planta.

L1200879.JPG
IMG_5476.jpg

Els grans, a moviment creatiu, estan preparant una coreo - que demà filmarem - i després han tornat a agafar el metro i han anat a veure un estudi de caracterització al barri de Sant Andreu. L'experiència ha estat, en un primer moment, terrorífica i, al final, s'han anat acostumant i hem acabat fent rèpliques de mans. S'ho han passat pipa!  Gràcies David!!!!

 

Després, a la tarda, els petits s'han vestit amb llum i estaven guapíssims. Han jugat amb les imatges i s'hi han ficat adins amb una facilitat deliciosa. Repetirem segur!

I els grans han fet acting amb la Cris Gamiz... i ha sigut fantàstic veure les diferents maneres d'aprendre a actuar... gràcies a tu també Cris!!!!! Desde paraules corrents i un context fàcil han trobat una manera nova d'interpretar el final de Casablanca.
 
Demà més, amb la pel.lícula definitiva i tomes bones!!!!!

Quart dia!

Bon dia, 
Ester

 

 

Tercer dia

Tercer dia de casal i una mica cansats ja! L'actitud sembla estiuenca però el ritme és, encara, molt intens. Al matí, els petits han anat a donar una volta pel barri per veure totes les coses de la seva ciutat i, després, han fet un collage moooolt llarg entre tots!

Neighbourhood_tot.jpg

Els grans han estat treballant la càmara!
Els retalls, els primers plans, els plans generals, els plans de detall i han anat configurant les quatre idees essencials per tal de poder preparar l'activitat de la tarda.

 

AL migdia hem tornat a fer "manguerazo" i després hem dinat. Hem vist un curt de Buster Keaton i una altre de Laurel and Hardy. Els nens s'estiren amb un coixí i es queden callats i quiets. El cinema en blanc i negre sembla que els fascini però els sorpren molt que ningú parli... 

Més tard, els petits han despenjat els fotogrames de dilluns i han preparat les càmeres per feu una gincana; buscàvem objectes rodons, quadrats, lletres i ens hem acabat fent un autoretrat!

Els grans han fet un lipdub (en postproducció!) i que aviat penjarem al blog al ritme de BillieJean de Micahel Jackson. Han après a crear un projecte conjunt i a redefinir-lo. Han ballat, han enamorat la càmara i han acabat ensenyant les seves signatures: uns crèdits molt especials!

 

Tercer dia!
Bon dia,
Ester

Segon dia

Avui hem fet taaaaantes coses que costa descriure-les totes aquí! La veritat és que estem mol a gust. Hi ha molta compenetració entre els grans i entre el petits i certa discòrdia entre ambdós que es transforma en un campionat de deixar bé les sabates o de portar-se millor. Tot plegat molt divertit!

Al matí, els petits han fet un bingo a la classe de Talking English i han après paraules de la seva school.

Veure video

I amb el grans hem anat a veure OIDO, un estudi de so a Vallcarca molt professional. Hem après a fer un foc amb escombres, bosses de plàstic i camises velles. La veritat és que ha estat un matí molt interessant.

Després ens hem fet un "manguerazo" i hem dinat... una mica de pau!

A la tarda, els petits han pintat amb llum (bengales incloses!) i han dibuixat la foscor amb un ritme deliciós i màgic. Han après a posar la mà esquerra al trípode i la mà dreta al disparador i ho han fet molt bé! Mireu quins resultats!!!!!

I els grans han posat so a una escena. Han inventat una història i han fet totes els efectes de so (de sala) ells mateixos... fantàstic! 

IMG_0982.JPG

Segon dia!

Bon dia, 

Ester

Bon dia, bon casal i benvinguts

IMG_5328.JPG
IMG_5327.JPG
IMG_5334.JPG

Comencem, una altra vegada, encara que nosaltres fa ja molts dies que estem per aquí cosint idees, parlant dels detalls i somniant en fer realitat cada part del guió!

Quines ganes de començar i de fer-ho amb vosaltres. Han estat quatre mesos intensos i molta gent treballant però finalment comença l'espectacle.

Benvinguts i molt bon casal a tots!