Últim dia

Últim post del Dadà... avui era el final d'un trajecte de quinze dies que ha estat molt intens i molt bonic. Hem après tantes coses de l'art de menjar que encara ara tinc la sensació que no ens ha donat temps de pair-ho. El menjar ha estat el gran vehicle: un concepte excel.lent que hem pogut anar desgranant, a poc a poc, per entendre quan és modernitat i fet social, quan és cultura, quan és art, nutrició i cooperació. Tot aquestes noves visions ens ha donat pautes de treball tan diverses que ens ha transportat a un nou món per descobrir!

Estic molt contenta perquè era un repte difícil que els nens aprenguessin l'art de menjar i el valoressin d'una altra manera i crec que hem aconseguit donar una volta i que ells incoporessin una nova mirada!

M'agradaria donar moltes gràcies a tots els que ho han fet possible: als professionals que ens han visitat - el David, els Nyam Nyam, a la Cristina i la Marisa, al Miralda i a la Montse, a la Clara i a la Pepi - i als professors que ens han ajudat - l'Elena, la Georgina, la Xesca, l'Òscar i la Rebe -. També a la Gaby Susanna i, finalment, a la Maria Canela - la directora de l'Escola Infantil Mafalda - i a la seva filla Mar.

 

MATÍ

Aquest matí hem estat assajant i recollint totes les nostres coses... intentant fer resum de totes les activitats que haviem fet i posant cada cosa al seu lloc!

Després ha vingut la Pepi i hem estat fent pa. Era com posar les mans a la massa, com tancar l'últim dia amb tot el saber concentrat dins la farina i l'aigua... tan bàsic però tan enriquidor. Ha sigut un moment molt especial!

 

MIGDIA

Al migdia hem repetit de menú i hem tornat a anar a Mèxic; algú ens ha dedicat aquest missatge...

 

 

TARDA

A la tarda ens hem anat preparant i hem deixat tot llest per fer l'Ultim Sopar. Sincerament han estat quinze dies preciosos i espero que tots els nens i nenes del Dadà els portin sempre més adins amb ells!

BENVINGUTS A L'ÚLTIM SOPAR

 

Últim dia!

Bon dia i molt bones vacances a tothom,
Ester

Novè dia

Penúltim dia del Dadà: encara no em sé avenir que hagin passat gairebé dues setmanes! I si us haig de ser sincera a mi m'han passat volant perquè ha estat un Dadà molt intens i no m'ha donat ni temps de reflexionar-ho!

Avui hem començat a ajuntar tot material de l'Últim sopar i ens hem adonat que teniem molts ingredients. A veure com podem fer perquè demà doni temps de que els veieu tots!

Aquest serà un post curtet perquè no voldriem que intuïssiu massa coses i més val que tot l'esforç quedi en una bona sopresa, oi?

 

MATÍ

Avui hem acabat de lligar tots els ritmes, les rimes i els grups de la música de l'art de menjar i hem tingut un públic incondicional en els assatjos!!!

Després hem acabat de fer la matança del porc i hem decidit on, quan i com posariem cada cosa en l'Últim Sopar. 

Amb la Pepi i l'Elena hem escoltat els comentaris dels nens i hem fet un tancament del material i les coses que hem après aquests dies: ha estat un moment molt interessant. I, amb tot això, l'Elena ha pogut intuïr els moviments, la Pepi ha decidit la composició, la Georgina ens ha explicat el concepte i l'Òscar ha posat la música: QUIN GRAN EQUIP!!

 

MIGDIA

Avui hem tornat a viatjar a l'Àfrica i hem disfrutat del menjar dels pobles de la Mediterrània!

ÀFRICA
TUNISIA
Per degustar i menjar
_ Taboule
_ Briwat d’espinacs i formatge
_ Pinxos de carn
Postres
_ Pastí d'ametlla i fruita

 

TARDA

A la tarda, amb la Pepi, hem pintat amb xocolata i hem disfrutat creant i menjant al mateix temps: mireu les imatges!!!!!!!

 

Penúltim dia!

Bon dia,
Ester

Vuitè dia

Avui hi ha hagut un canvi en l'ambient i era com si algú ens hagués donat una treva - climàticament parlant - i estàvem tots molt més inspirats i tranquils!

La veritat és que avui vam decidir de fer un canvi en la temàtica dels Tallers i dirigir la mirada a les eines de taula més que al menjar. Deixar un nou codi en cada mànec i fer entendre als nens i nenes del Dadà que els símbols són part de l'art de menjar!

 

MATÍ

Aquest matí hem seguit composant cançons amb l'Òscar i trobant els ritmes. Crec que finalment aconseguirem ajuntar-ho tot i tenir un bona conclusió. Sembla que estan molt inspirats i que proposen tantes coses que haurem de triar per a l'Últim Sopar.

 

Després a la plàstica de l'art de menjar hem fet els porcs en fang en format escultura per poder amassar les parts i entendre el que haviem entès el dia abans com a part del projecte. Entre el temps i l'activitat tothom estava completament motivat.

Després ha arribat la Pepi i ens ha explicat el Taller de la tarda; ens ha passat unes composicions precioses de diferents llocs, objectes i escultures perquè agafessim idees o entenguéssim quin era la idea final...

 

MIGDIA

Avui no hem volgut fer manguerazo perquè més d'un havia tingut una mica de fred al matí i ningú tenia massa calor!

Hem viatjat als Estats Units i creuar l'Atlàntic ens ha donat una bona dimensió!

Amèrica
Estats units
Per degustar i menjar
_ Bol d’amanida
_ Csotelles de porc lacades
_ Verdures al forn
Postres
_ Cheesecake

 

Després de menjar algunes nens han estat pintant caixes perquè la primera setmana no hi van ser...

TARDA

Aquesta tarda ens ha vingut a veure la Lucía Vergara d'Après Ski i ens ha ensenyat a pintar culleres de fusta d'una altra manera. Es tractava de personalitzar les eines de la taula i donar-los-hi un aire molt més personal. Ha estat una tarda ventosa però molt elegant!

 

Vuitè dia!

Bon dia,
Ester

Setè dia

 

Avui hem fet tantes coses interessants que al final del dia hi havia una sensació de cansament embolicada amb benestar que feia que tot plegat semblés mig irreal.

Estem aprenent tantes coses boniques que, personalment, crec que som molt afortunats. Hi ha gent al món amb el do de convertit una cosa normal en especial i la Pepi ens ho trasnmet a poc a poc, amb tendresa per tal de que sigui una cosa habitual. Ells miren i escolten i després sempre ens acaben sorprenent!!

Iris Humm

 

MATÍ

Avui a la classe de plàstica de l'art de menjar hem encetat un projecte que durarà tres dies i que parteix de la idea d'aprofitar al màxim els aliments! La Xesca Salvà - mallorquina - que ja ens ha acompanyat altres vegades i la Georgina han volgut fer entendre als nens que abans quan hi havia necessitat la gent sabia treure partit de cada part de l'animal i això ho convertien en una festa, en un moment de família i, e definitiva, en un acte de cultura i de tradició.

Avui hem demanant als nens que partint de les parts del porc n'inventessim un altre i ha estat realment inspirador!

 

A música l'Òscar ha seguit fent rimes amb l'oukelele i buscant les paraules per a cada menjar i pais. Després s'han posat a tocar música amb llimones, pomes i patates!

 

I la última classe del matí l'hem feta amb la Pepi. Avui ha volgut introduir-nos en el món del bodegó. Primer de tot ens ha ensenyat unes imatges de bodegons clàssica, més moderns, fets en fotografia, pintats i il.lustrats i ens ha explicat quin sentit tenien.

I després ens ha proposat de mirar la taula de l'altre classe que era plena de fruites i verdures i agafar un paper i un llapis i dissenyar un bodegó. Quan teniem la idea sobre paper haviem de triar un fons i després feiem una fotografia. 

Avui per fer aquesta activitat la Pepi ha vingut amb una amiga seva que és fotògrafa professional que es diu Iris Humm i que ha anat captant cada moviment dels nens i nenes del Dadà... ha sigut un moment molt intens i els resultats han estat espectaculars!

Gràcies Iris!

 

Les imatges dels bodegons són de la Iris Humm

 

MIGDIA

Al migdia manguerazo - com és habitual - però amb la particularitat que avui l'Elena s'ha banyat!!
Tothom estava molt content... mireu-los!

 

I per dinar, avui, ens hem quedat a casa... sempre va bé descansar una mica!

EUROPA
Catalunya
Pa
_ Pa amb tomàquet
Per degustar i menjar
_ Amanida de l’hort
_ Truita de patates
_ Botifarra
Postres
_ Fruita

 

La Mònica i l'Oriol del Catèring Hepburn han volgut fer-nos un menú rodó i ens han portat un porró amb un vi molt especial perquè els nens demostressin les seves habilitats... les imatges no tenen desperdici!

 

 

I, després hem votat el que menjariem l'últim dia i sorprenenment ha decidit que fós Mèxic: estic definitivament contenta!

 

TARDA

A la tarda la Pepi ens ha ensenyat que les fruites i verudres que el que haviem utilitzat al matí les podiem aprofitar per fer altres coses i ens ha ensenyat a fer melmelades i hummus de carbassa... no sabeu qué bò que estava!!!

Iris Humm

 

Setè dia!

Bon dia,
Ester

Sisè dia

Dilluns de la segona setmana del Dadà... ja fa una setmana que hem començat!

Comencem a donar cos a la proposta de l'Últim sopar. Gairebé ja tenim tots els ingredients i ara falta que cada un trobi la manera d'explicar-ho! Avui ha començat a venir la Pepi de Boissieu i ens ajudarà a conceptualitzar i a trobar altre llenguatges per explicar les nostre idees amb el menjar i no sabeu quina meravella! Avui ens ha començat a explicar el sentit de les celebracions: els antics creien que els desitjos pujaven cap al cel quan bufàvem les espelmes... qué bonic, oi?!

Gràcies Pepi!

Avui, també, han vingut el David Ymbernon i la Gaby Susanna per col.laborar en el nostre projecte. A ells també moltíssimes gràcies perquè completen la meva visió del projecte de l'art de menjar gairebé de manera ideal!

Gràcies David, gràcies Gaby!

 
 

MATÍ

Aquest matí hem començat tallers de música amb l'Oscar Sanoguera on ens ensenyarà a lligar la música i el menjar i a establir vincles deliciosos entre els gustos i les notes... hem fet una mica de "kitchen percussion"!

Després hem acabat les samarretes de la primera setmana amb missatges reivindicatius i alguns nens que començaven avui han plantat les seves torretes i les llavors i s'han posat al dia a l'hora de plàstica de l'art de menjar!

Més tard ha arribat el David Ymbernon; per raons personals el David no va poder assistir al seu torn del passat dilluns i ha fet la seva intervenció avui. Ens ha fet un plat ple de Poesia Visual Culinària... quin silenci!

 

 

Més tard i amb la idea clara de connectar els Tallers d'estiu a un fet social ha vingut la Gaby Susanna de la PLATAFORMA APROFITEM ELS ALIMENTS a explicar als nens que tirem un terç del emnjar que comprem i que hem d'aprendre a no tirar, a reciclar i a reinventar el que queda a les nostres neveres per tal de no malbaratar. També ens ha ensenyat que potser un tomàquet amb una forma diferent a l'habitual també pot estar bò i que els cànons estètics fan llençar molt de menjar al camp, a les botigues o a les grans distribuidores.

També ens ha deixat un link molt interessant a SOM GENT DE PROFIT per saber què fer quan tenim pa sec, quan els plàtans són massa amadurs o quan queda una mica d'embotit a la nevera. Idees per no malbaratar el menjar que sempre ajuden; aviam si n'aprenem!

Crec que el missatge l'han entès molt bé i ara faltarà veure com l'apliquen... almenys ja tenen una pauta!

 

 

MIGDIA

Avui hem viatjat a la Índia i ha estat un dia més complicat que els altres... crec que sincerament els ha costat reconèixer els gustos i els han trobat forts i extranys. De tota manera després de sentir a la Gaby molts han fet l'esforç!!!!!

ASIA
LA ÍNDIA
Pa
_ Nan
Per degustar i menjar
_ Arròs Basmati
_ Dhaal
_ Pollastre Tandoori
_ Aloo Tikki - pastisset de patata amb espècies -
Postres
_ Fruita

 

 

TARDA

A la tarda ha vingut la Pepi i ens ha fet una petita introducció de quin serà el pla de treball durant aquesta setmana. També els hi ha explicat una mica la seva feina als nens i els hi ha parlat de concepte... tenen una facilitat per entendre i enmagatzemar les informacions sorprenent!!!!

La Pepi els hi ha proposat un taller - joc - disseny - berenar: crear una galàxia amb aliments. Sota la parra, entre les ombres d'una tarda tacada de calor i mentre anaven picant han creant llunes, planetes i forats negres i, al final, han pogut menjar-se el seu propi espai exterior!

 

Heu vist la lluna del Mateu?

 

Sisè dia!

Bon dia,
Ester

Cinquè dia

Avui era l'últim dia de la setmana i el nostre planteig va ser parlar dels usos i desusos del menjar. Jo tenia el cap un projecte que coneixia des de fa molts anys i que trobava fascinant; i sempre vaig pensar que l'inclouria si mai feia un Dadà de menjar. 

Vaig trucar la Clara Balmaña de Bon Aprofit fa uns mesos i de seguida va dir que sí... la veritat és que treballar amb ella i la seva germana Maria ha estat un plaer perquè són persones que encomanen una energia tan positiva que, al final, és com estar a casa!

Moltes gràcies Clara i Maria!!!!

 

MATÍ

Aquest últim matí de la primera setmana l'Elena ha volgut acabar les classes de moviment amb tres exercicis molt moguts. En el primer han jugat al ZIP, ZAP, BOING per moure el cos i calentar els moviments, en el segon han ballat dibuixant i en el tercer han resseguit parts dels seus cossos per poder entendre les línies de la nostra pròpia figura.

Han estat cinc dies molt intensos i com cada Dadà que ens ha acompanyat ha estat un plaer treballar amb ella!!!! 
MOLTES GRÀCIES ELENA!

 

El Lluch dibuixant la mà de l'Elena!

 

A la classe de plàstica hem volgut treballar un eco - collage!
Partint d'un video de Jean-Claude Ruggilliero que està a la Fundació Maeght de Saint Paul de Vence voliem treballar la relació de l'art del menjar i el reciclatge. Voliem que els nens fessin moure les seves bosses, els seus tuppers, els seus embalatges i juguessin a mirar d'una altra manera la vida dels objectes (ens ho havia ensenyat el dia abans el Miralda!)

 

Més tard ha arribat la Clara Balmaña i ens ha parat la taula i tots els ingredients per poder fer eines amb fruita i verdura. Primer ens ha plantejat de fer el seu propi projecte i ens ha ensenyat i ens ha donat les instruccions!

 

MIGDIA

Avui ens hem remullat molt perquè feia moltíssima calor i hem disfrutat de l'aigua!
Després hem viatjat a Oceania... està tan lluny!!!!

OCEANIA
AUSTRÀLIA
Pa
_ Panets americans
Per degustar i menjar
_ Amanida de patata amb maionesa de cigolet
_ Hamburgueses i condiment:
tomàquet, formatge, ceba fregida, ketchup, mostassa...
_ Moresc
Postres
_ Brownie

 

TARDA

A la tarda hem seguit amb el Taller que haviem començat al matí però amb total llibertat de moviment!

Al final la Clara ens ha portat unes fruites deshidratades per fer cons i omplir-los amb fruites boníssimes de temporada: plàtan, meló i maduixes... una delicia!

M'agradaria tancar el blog d'aquesta setmana explicant que totes les fruites i verdures que hem utilitzat en els Tallers d'estiu ens les han proporcionat la Vida Meva, una de les botigues més bones de productes ecològics i de proximitat del Poblenou.

Moltíssimes gràcies Cristina i David!

 

Cinquè dia!

Bon dia,
Ester

Quart dia

Avui hem tornat a sortir de l'escola per anar a visitar al Miralda. El Miralda és un artista multidisciplinar que des de la dècada dels 60 ha desenvolupat en el seu treball l'objecte, el cerimonial, les intervencions en l'espai públic, el menjar i el concepte Food Cultura.

Food Cultura és un projecte conjunt amb Montse Guillén on es reflexiona sobre com la memòria alimentària i les maneres alternatives de concebre la nostra relació amb el menjar, la naturalesa i l'entorn poden representar formes de resistència i supervivència que deixin espai per a la qual diferent i el desconegut.

Moltes gràcies per tot Montse i Miralda!

 
 

MATÍ

Hem agafat el TRAM i hem anat fins a  l'estudi del Miralda. L'espai és com un museu - una col.lecció diu ell - ple d'infinitat d'objectes de tots els racons del món i de formes inimaginables que tenen un nexe en comú: el menjar!

El Miralda ens ha explicat que ell veu en l'objecte altres coses que el porten a interrelacionar significats i significants i amb tot aquest discurs pot crear móns paral.lels plens de nou sentit! Un mercat i un estómac, un arxiu i una boca, un centre d'intercanvi i un cervell, un laboratori i una llengua; tots aquests conceptes són útils per definir Food Cultura, un espai sense murs dedicat a la comunicació, la investigació i la història global del menjar, els costums, les experiències culturals i l'art. 

També ens ha parlat del seu projecte Honeymoon Project, 1986-1992 on va casar a l'estatua de la llibertat i a Colón. Un projecte fascinant que va durar sis anys i que es va acabar presentant al pavelló espanyol a la Biennal de Venècia.

La Montse Guillén - que és cuinera - ens ha explicat que ara està centrada en la cuina amb insectes i ens ha estat ensenyant fotografies de plats i receptes molt diferents... potser hauriem de pensar de fer-ne un dia d'aquests al Dadà!!!!!!!!!

 

MIGDIA

Hem tornat a l'escola amb molta bona energia... personalment crec que alguna cosa màgica ens ha capturat a l'estudi de la Montse i el Miralda!

 

I després de fer el "manguerazo" hem viatjat fins a Mèxic... oralé!!!!!! 

AMÈRICA LLATINA
MÈXIC
Pa
_ Tortillas de maíz
Per degustar i menjar
_ Guacamole
_ Tinga de pollastre
_ Frijol refrito
Postres
_ Fruita

 

 

Després de dinar alguns han començat a fer Kapla, els altres han muntat cases entre els arbres i la Violeta, la Júlia, la Rita i la Camila han fet una minipel.lícula... hi ha molta creativitat en tots els racons!!!!!

 

TARDA

A la tarda amb l'Elena i la Gemma hem inventat un restaurant ple de rols - cuiners, maître, cambrers i comensals - i que havia de tenir taules, una cuina, una sala i uns lavabos. Hem dissenyat l'espai i hem creat una obra de teatre només amb moviment: sense paraules! El resultat ha estat de 7 llargs minuts de silenci... un espectacle per als sentits!

 

 

Quart dia!

Bon dia,
Ester

Tercer dia

Avui ha sigut un dia molt diferent perquè vam decidir en el seu moment de donar una visió molt més real i científica al taller i allunyar-nos de la part més artística durant un dia.

La Marisa Domingo i la Cristina Vives són dues investigadores abocades al sentit just del menjar; elles intenten entendre perquè el món - amb tots els seus deliris - està canviant tant. Les seves investigacions es centren en donar respostes sobre les problemàtiques en la agricultura actual i futura, com per exemple entendre i combatre una plaga o per què els tomàquets han deixat de tenir gust a tomàquet. 

Moltes gràcies Cristina i Marisa... tot un plaer treballar amb vosaltres!

 

MATÍ

Avui amb l'Elena hem treballat taules transparent imaginàries plenes de moviment i amb la Georgina hem pintat les samarretes amb menjar... una experiència del mestre Munari que parla de construccions hipnòtiques dels aliments. Ens agrada pensar que podem menjar per la vista o vestir un menjar!

 

 

Després de les primeres classes han arribat la Cristina i la Marisa i ens han fet una classe més pràctica de com reconèixer els aliments, la seva cadena i la seves característiques: data de caducitat, consum preferent, Km 0, producte ecològic.

I, després, ens han portat una sopresa a mode de caixa per poder entendre el món de les bacteries! Ens han donat una placa a cada un i ens han fet separa-ho en quatre parts. En la primera part hem tocat amb el dit, en la segona ens han fet furgar a la nostra orella i tornar a tocar, en la tercera ens han fet passar el dit per la sola de la sabata i tornem-hi i, al final, ens han fet anar a netejar les mans i tornar a tocar. Diuen que ens haurem d'esperar dos o tres dies i que veurem els resultats... quinaes ganes de saber què passarà!

 
 

MIGDIA

Avui sí que tenim les imatges i hem pogut fer el "manguerazo" abans de dinar: tothom tenia molta calor!

Per dinar hem tornat a canviar de continent i aquesta vegada sí que hem anat lluny. L'Asia deu ser un lloc molt diferent però ens ha agradat a tots molt el seu menjar sinó mireu al Rubén!!!!!!!!

 

ASIA
LA XINA
Per degustar i menjar - amb palillos! -
_ Arròs tres delícies
_ Rotlles de primavera
_ Wan Tong i salsa agredolça
Postres
_ Fruita

 

 

TARDA

I a la tarda hem fet un cata d'aliments com si fossim uns professionals del món de l'alimentació!
Vam decidir amb la Cristina i la Marisa que per tal de poder explicar les característiques, les olors i les textures dels aliments voliem que els nens ens diguessin què hi trobaven i quin els hi agradava més. Hem volgut trobar les diferències entre els productes ecològics de proximitat i els que venen d'altres part del món i que potser no són ni tansols de temporada i que van perdent les seves propietats en les neveres, en el transport o que tenen additius i conservants que transformen el seu sabor, la seva aparença i, fins i tot, la seva

 

Tercer dia!

Bon dia,
Ester

Segon dia

Bon dia,
avui voliem parlar-los-hi als nens del concepte en el menjar i, tot i que ells poden entendre les coses molt més enllà, va ser difícil trobar una manera de plantejar-ho. Fa uns mesos vaig contactar amb Nyam Nyam, un col.lectiu que ha fet de les seves inquietuds una manera de viure i que tenen la capacitat de conceptualitzar l'art a través del menjar; em van meravellar els seus projectes i sobretot un que es diu "TODO LO QUE ME GUSTA ES INMORAL, ILEGAL O ENGORDA".

A ells els vaig encarregar explicar als nens el concepte i la millor manera va ser conceptualitzar el seu propi projecte! 

Moltes gràcies Ariadna, Iñaki i Jules!

 

MATÍ

Hem marxat de l'escola a 2/4 de 10 i hem anat fins a l'estudi dels Nyam Nyam en TRAM. Ens acompanyava l'Ignasi un noi molt eixerit que aquest any ens dóna un cop de mà algunes tardes i aquest matí.

La idea de l'Iñaki i l'Ariadna ha estat parlar de la FERMENTACIÓ i fer sentir als nens part d'aquest procés fascinant! La primera cosa que ens ha explicat l'Ariadna era que l'aire que ens envolta és un catalitzador en molt processos químics del menjar i que el podem modificar o produïr... ha estat delirant!

 

 

Després l'Ariadna ens ha estat explicant que podiem fer de bacteries per poder aconseguir fer la fermentació i ens hem convertit en petits microorganismes que podien moure's amb la música i estirar-se i ajuntar-se i convertir-se en una massa molt especial!

 

 

I, finalment, hem pogut donar forma a la nostra massa, hem fet un gran equip i hem cuinat les nostres piadines... qué bones que eren!

 

També hem après a dibuixar sense mirar - sense prejudicis - i hem dissenyat una taula per al nostreúltim sopar!

 

MIGDIA

Avui hem inaugurat la temporada de "manguerazo" però tenien tantes ganes que no m'ha donat ni temps de fer-los-hi unes fotos; això sí, han quedat molt fresquets!!!!!

Per dinar avui hem canviat de continent i hem estat a EUROPA. La veritat és que per unanimitat tothom estava molt content!

EUROPA
ITÀLIA
Pa
_ Grisines
Per degustar i menjar
_ Amanida de tomàquet i mozzarella
_ Pasta amb salsa bolognesa
_ Pizza
Postres
_ Gelat de xocolata

 

TARDA

A la tarda hem ballat els sabors i els gustos. L'Elena Montes i la Gemma Miró han muntat un taller de menjar i moviment i ha estat un moment deliciós!

 

Segon dia!
Bon dia,

Ester

Pimer dia

Bon dia,
avui hem començat els Tallers de l'art de menjar amb molts nervis i moltes ganes! Alguns erem antics i d'altres eren nous però semblava que tothom estava d'acord que teniem ganes d'engegar aquest projecte.

Queden molts dies i moltes coses boniques per fer i tenim ganes d'aprendre-les a poc a poc... avui ens hem conegut i ens hem instal.lat! 

La primera setmana aprofitarem per conèixer els diferents llenguatges de l'art de menjar i hem volgut començar amb la DESCONTEXTUALITZACIÓ.

MATÍ

Primer de tot ens hem presentat i hem explicat una mica el projecte als nens. Hem parlat dels horaris i de les classes i hem desfet els nens en dos grups; hem decidit que mescalriem edats perquè voliem que aquesta condició aportés diversitat al projecte.

L'Elena ha començat les seves classes de moviment amb molta intenció i alguns s'han sorprès de les propostes.

Els altres han començat la plàstica de l'art de menjar inspirats en el projecte de la Sophie Calle que es diu Chromatic Diet. Hem intentat que els nens entenguessin les diferents maneres que hi ha de para taula la disposició dels plats i els menjars. Els hem convidat a fer un àpat i a presentar-lo... què me'n dieu? Voleu venir a menjar?!!!

Chromatic Diet, Sophie Calle, 1998

 

MIGDIA

Avui no hem pogut fer "manguerazo" perquè calia ubicar les bases de cada activitat. Hem parat les taules i hem encetat el projecte de les CUINES DEL MÓN. Ens han ajudat la Mònic, l'Oriol i el Gerardo del Catering Hepburn. Avui hem menjat del Marroc perquè voliem començar per un altre continent que no fós el nostre. EL menú:

ÀFRICA
EL MARROC
Pa
_ Khobs
Per degustar i menjar
_ Couscous
_ Tajin de pollastre
Especialitat
_ Tè verd sense teïna, sucre i menta
Postres
_ Fruita

Jo crec, sincerament, que als nens els hi ha agradat i han volgut saber com es feia i de quina part era... una altre manera de menjar i aprendre!!

 

 

TARDA

Aquest any vam decidir que cada un tindria un lloc per a poder deixar les seves coses. Vaig estar donant voltes i més voltes i, al final, vaig pensar que les caixes de fruita serien un referent clar i bonic al projecte. Aquest tarda hem estat pintant i personalitzant les nostres caixes!

 

 

També volia plantar alguna cosa i perquè els nens veiessin el procés des de que es planta, es rega, es veu créixer i es menja... poder fer la cadena em semblava fascinant i també poder-los-hi fer entendre que una part del nostre món hauria de ser més autosuficient per tal no tirar ni consumir tant.

 

 

Primer dia!

Bon dia,
Ester